Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Linköping
LIBK

Makalös vändning ledde Storvreta till seger

6 januari 2020 21:20
SSL Herr

Storvreta svarade för en makalös vändning sista åtta minuterna när det blev seger mot Linköping. Även Falun, Kalmarsund, Höllviken, Pixbo Wallenstam och Sirius blev vinnare under måndagen.


Storvreta - Linköping 6-5 (0-1, 2-2, 4-2)

Mål Storvreta: Niklas Winroth 2, Tobias Gustafsson 2, Robin Nilsberth, Albin Sjögren

Mål Linköping: Martin Karlsson, Olli Laine, Simon Palmén, Matej Jendrisak, Olle Abrahamsson

Rubrikerna:

– Storvreta svarade för en imponerande vändning när det blev 6-5-vinst mot Linköping. Östgötarna såg ut att gå mot seger när Olle Abrahamsson gjorde 5-2 med mindre än åtta minuter kvar, men hemmalaget gav inte upp. På 44 sekunder så gjorde Storvreta 3-5 och 4-5, och med drygt två minuter kvar så satte Niklas Winroth 5-5. Med bara 65 sekunder kvar att spela så avgjorde Tobias Gustafsson, samme Gustafsson som kom till Storvreta från just Linköping för ett par år sedan.

– I och med segern så har Storvreta vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Samtidigt har Linköping förlorat tre av de fyra senaste kamperna. Resultatet innebär inga ändringar i tabellen, Storvreta är tvåa och Linköping är tia.

– Linköpings Olle Abrahamsson har gjort poäng i tolv (!) raka matcher. Han har blivit målskytt i elva av de tolv kamperna.

Höllviken - Warberg 5-4 (2-1, 1-2, 2-1)

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 2, Pontus Karlson Martell, Jakob Gullberg, Linus Bergström

Mål Warberg: Simon Svensson, Max Källerteg, Mattias Kongstad, Alexander Johansson

Rubrikerna:

– Viktig match i bottenstriden och det blev också riktigt jämnt. Det stod både 1-1, 3-3 och 4-4 under matchens gång. Med knappt fem minuter kvar avgjorde Höllviken genom poängmaskinen Johannes Wilhelmssom som satte 5-4, och det blev matchens sista mål.

– Höllviken hade innan vinsten fyra raka förluster.

– I och med resultatet så bytte Höllviken och Warberg plats i tabellen. Därmed är Höllviken på tolfteplatsen och Warberg på trettondeplatsen i tabellen, vilket innebär att Warberg just nu är på nedflyttningsplats. Två poäng skiljer lagen åt.

Helsingborg - Pixbo Wallenstam 2-5 (1-3, 1-1, 0-1)

Mål Helsingborg: Kristoffer Fält, Max Wahlgren

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Östholm 2, Andreas Stefansson 2, Adam Persson

Rubrikerna:

– Pixbo fick en drömstart på matchen. Efter mindre än halva första perioden så hade gästerna en 3-0-ledning, och det greppet släppte man sedan aldrig.

– Serietrean Pixbo är i fin form och plockade sjätte raka segern. Laget har också vunnit fem raka bortamatcher, vilket är en imponerande svit.

– Poängligaledaren Gustav Fritzell noterade en assist. Pixbo-forwarden har gjort poäng i 20 av 21 matcher den här säsongen.

– Helsingborg är kvar på åttondeplatsen i tabellen.

Växjö - Kalmarsund 4-9 (2-3, 0-1, 2-5)

Mål Växjö: Philip Fox, Felix Göthberg, Karljohan Ahlroth, Linus Pettersson

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Kevin Haglund 2, William Almlöf, Gustav Wadell, Jesper Lindström, Johan Wittberg, Marcus Johansson

Rubrikerna:

– Växjö ledde med 2-1 en bit in i första perioden, men sedan taktade Kalmarsund igång. Gästerna vände på matchen redan i första akten, i andra perioden gjorde Kim Nilsson 4-2 och i tredje perioden kom tre raka FBC-mål vilket betydde 7-2-ledning. Det förvaltade Kalmarsund vidare till en 9-4-vinst.

– Kalmarsund fortsätter att visa fin form. Det här var femte raka segern och innebar att laget klev upp på en fjärdeplats i en något haltande tabell. Växjö placerar sig som sjua.

– Johan Wittberg gjorde mål igen. Efter noll mål på 19 matcher så har det nu, hux flux, blivit tre mål på två matcher.

Falun - Jönköping 7-3 (2-1, 2-0, 3-2)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Johan Samuelsson, Rasmus Enström, Malte Lundmark, Emil Johansson, Alexander Hallén

Mål Jönköping: Otto Weidman, Robin Raske, Emil Nilsen

Rubrikerna:

– Jönköping tog ledningen med 1-0, men sedan gjorde Falun fyra raka mål vilket vände på matchen. En JIK-reducering i början av tredje perioden fick ingen effekt för gästerna, utan istället så kunde Falun dra ifrån under den sista tredjedelen.

– Emil Johansson var poängbäst i hemmalaget med ett mål och tre assist.

– Serieettan Falun tog nionde raka segern och toppar tabellen med sju poängs marginal. Jönköping ligger nia i sammandraget och är fyra poäng från sista slutspelsplatsen.

Dalen - Sirius 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

Mål Dalen: Ketil Kronberg, självmål

Mål Sirius: Jakob Drews 2, Billy Nilsson

Rubrikerna:

– Det blev tätt och jämnt mellan Dalen och Sirius. Det stod 2-2 efter 40 minuter. I början av den tredje perioden satte Jakob Drews sitt andra mål för kvällen fram till 3-2 för Sirius, och det blev också matchens sista mål.

– Jakob Drews blev tvåmålsskytt för andra matchen i följd.

– Tre blytunga poäng för Sirius som hamnat i en tuff bottenstrid. Segern innebär en tolfteplats i tabellen för Uppsala-laget, och det skiljer två poäng ner till Warberg under nedflyttningsstrecket. Samtidigt är avståndet upp till slutspel nio poäng.

– Dalen åkte på femte raka förlusten (tre av nederlagen har varit med uddamålet) och har halkat ner till en sjätteplats i tabellen.