Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Storvreta
STO

Flera tabellomkastande matcher och poängtapp hos topplagen

1 december 2019 18:09
SSL Herr

Flera högintressanta matcher avgjordes på söndagskvällen - bland annat vann Höllviken det viktiga bottenmötet mot Warberg och Sirius besegrade Dalen på straffläggning. Noterbart att samtliga topplag hade det tufft då Pixbo förlorade, Storvreta tappade poäng och Falun avgjorde mot JIK först i sista spelminuten.


Sirius - Dalen 5-4 e. str. (1-2, 1-2, 2-0, 0-0, 1-0)

Mål Sirius: Billy Nilsson, Kevin Söderling, Patrik Burman, Filip Eriksson, Erik Storgårds

Mål Dalen: Sebastian Degeryd 2, Anton Åkerlund, Alexander Hedlund

Rubrikerna:

– Ett Sirius i stort poängbehov tog emot Dalen och det började bra med att Billy Nilsson gav Uppsalalaget ledningen, men sen gjorde Dalen fyra raka mål. Sirius tvingades ta en time out och det gav effekt - så pass att matchen togs till förlängning och straffar.

– Straffaläggningen avgjordes av Sirius Erik Storgårds som sköt hem den hyperviktiga extrapoängen till sitt lag i bottenträsket.

– Sebastian Degeryd hade nog hoppats att dennes två mål skulle bidra till mer än 1 poäng i matchen, men håller man inte en 4-1-ledning ska man inte få behålla mer än 1 poäng...

Warberg - Höllviken 3-4 (1-1, 2-3, 0-0)

Mål Warberg: Anton Birgersson 2, Mattias Kongstad

Mål Höllviken: Julian Nihlén, Felix Strandljung, Johannes Wilhelmsson, Ted Nivestam

Rubrikerna:

– Den på förhand hyperintressanta bottenmatchen blev så spännande som man hoppats på.

– Ted Nivestams 3-4-mål i sista minuten av den andra perioden skulle visa sig bli avgörande, trots att hemmalaget tog en timeout och fick ett powerplay i matchens slutskede.

– Segern tar Höllviken upp från jumboposition och förbi både just Warberg och Visby, till en tolfteplats. Warberg är ny tabelljumbo.

Pixbo - Helsingborg 5-9 (2-2, 2-3, 1-4)

Mål Pixbo: Charlie Sköld, Anton Eriksson, Martin Östholm 2, Andreas Stefansson

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 2, Fredrik Azelius, Joel von Reis, Jonathan Nilsson 3, Fredi Petersson 2

Rubrikerna:

– Oerhört stark tredjeperiod där Helsingborg dödade matchen med fyra mål på 13 minuter, då man rann iväg från 4-5 till 4-9.

– Jonathan Nilsson var framträdande för sitt Helsingborg och stod för inte mindre än 5 poäng, fördelat på tre mål och två assist.

– Förlusten är Pixbos blott fjärde på 15 matcher och man tappar därmed ytterligare på toppkonkurrenterna Storvreta och Falun. För Helsingborgs del innebär det att man åter kliver upp över slutspelsstrecket.

Linköping - Storvreta 5-4 e. str. (0-1, 0-2, 4-1, 0-0, 1-0)

Mål Linköping: Matej Jendrisak 2, Jesper Alm 2, Simon Palmén

Mål Storvreta: Robin Nilsberth, Hampus Ahren, Michael Jansson, Albin Sjögren

Rubrikerna:

– David Gilleks tränarcomeback - dock på Linköpingsbänken - inleddes på svåraste möjliga sätt när gästande topplaget Storvreta stod för motståndet. Men man gjorde det bra och upphämtningen i den tredje perioden skojar man inte bort. Till slut fick också den nytillsatte tränaren fira i sin debut som Linköpingstränare.

– Till slut var det ändå straffar som skulle avgöra tillställningen i Linköpings Sporthall. Väl där var Linköpingsspelaren Simon Palmén kallast och kunde ge östgötarna bonuspoängen.

– Tuff förlust för Storvreta i toppstriden, som gör att man tappar serieledningen till Falun. Nu ligger man ett poäng bakom dalmasarna, medan Linköpings två nyvunna poäng betyder lite tryggare mark att stå på i mittenskiktet av tabellen.

Jönköping - Falun 4-5 (3-0, 0-2, 1-3)

Mål Jönköping: Otto Weidman, Joel Wadsten, Simon Karlsson 2

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Emil Johansson, Rasmus Enström, Simon Berg

Rubrikerna:

– Snacka om drömstart för JIK. 1-0 genom Otto Weidman redan efter 49 sekunder och 3-0-ledning efter en kvart. Falun, med Galante Carlström i spetsen, åt in underläget men hemmalaget kämpade med näbbar och klor och lyckades sånär få med sig poäng på söndagen...

– ... om det inte vore för Simon Berg, som med endast 50 sekunder kvar av matchen satte avgörande 4-5-målet för sitt Falun. Tungt för JIK som ändå gjorde en bragdartad insats.

– Oerhört tung Falunseger i toppen, där både Pixbo och Storvreta tappade poäng i sina söndagsmatcher. Numer är man åter serieledare före Storvreta.