Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Linköping
LIBK

Topplagen vann och Höllviken tog livsviktiga poäng när lördagsmatcherna avgjordes

23 november 2019 17:03
SSL Herr

Efter en förlustrad på fem, hade Växjö inför matchen mot JIK två raka segrar. Men det skulle ändras mot Smålandskonkurrenten Jönköping. Efter en tung slutperiod med fyra mål i baken, vann hemmalaget med klara 7-3. I övrigt segrade Höllviken på straffar mot Linköping, Storvreta hemma mot Warberg med klara 8-3 och Falun bortaslog Kalmarsund med 6-4.


Jönköping - Växjö 7-3 (1-1, 2-2, 4-0)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer, Martin Glimberg, Simon Karlsson 2, Otto Weidman, Joel Wadsten 2

Mål Växjö: André Andersson, Samuel Folkesson, Philip Fox

Rubrikerna:

– Fyra poäng skiljde lagen åt med fördel Växjö inför matchen. JIK var ute efter att krympa avståndet till Smålandskollegan och lagets kapten, Rickard Hessmer, skulle återigen visa vägen. Med sina tre poäng (1+2) låg han bakom 3/5 mål i hemmalagets viktiga seger med 5-3. Numer är Hessmer uppe på 17 poäng (10+7) på 13 matcher.

– Även Simon Karlsson stod för 3 fina poäng (2+1) i JIK-segern.

– David Gillek gjorde sin andra match för Växjö och stod för sin första poäng, då han assisterade André Andersson till dennes 1-1 i mitten av den första perioden. Sin poängbästa säsong gjorde han 2007/2008 då han nådde 61 poäng. I vilken klubb? Dagens motståndare - JIK...

Höllviken - Linköping 5-4 e. str. (2-2, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)

Mål Höllviken: Martin Kisugite, Pontus Karlson Martell, Felix Strandljung, Ted Nivestam, Johannes Wilhelmsson

Mål Linköping: Olle Abrahamsson 2, Oskar Hovlund, Martin Karlsson

Rubrikerna:

– Tabelljumbon Höllviken var i stort poängbehov när man ställdes mot formstarka Linköping, som tagit tio poäng på de fem senaste matcherna.

– Det var jämnt och tätt och när Ted Nivestam fick in 4-2 till Höllviken med kvarten kvar kändes det som att det lutade åt hemmalaget. Men tio minuter senare var Linköping ikapp och matchen togs sedermera till förlängning och straffar. Där var fjolårets poängkung, Johannes Wilhelmsson, kallast och gav Höllviken det viktiga extrapoänget.

– Olle Abrahamsson var framstående för Linköping i matchen och var inblandad i nästan allt framåt. Två mål och en assist

Storvreta - Visby 8-3 (2-1, 2-1, 4-1)

Mål Storvreta: Michael Jansson, Albin Sjögren 3, Victor Andersson, Niklas Winroth, Jimmie Pettersson 2

Mål Visby: Mattias Kongstad, Filip Erheden, Tom Carlsson

Rubrikerna:

– Den rutinerade landslagsmålvakten Victor Klintsten gjorde en efterlängtad comeback i Storvretakassen och fick en del att stå i mot Gotlandslaget. Men inte fler än ett mål per period släppte han förbi sig i matchen mot Visby.

– Albin Sjögren var inblandad i fyra mål framåt för sitt Höllviken och stod själv för tre av dem.

– Segern är Storvretas 10:e på 13 försök och man har fortfarande inte förlorat under ordinarie speltid. Imponerande av giganten.

Kalmarsund - Falun 4-6 (1-2, 1-1,

Mål Kalmarsund: Kevin Haglund, Marcus Johansson 2, Adam Nilsson

Mål Falun: Omar Aldeeb 2, Johan Samuelsson, Alexander Hallén 2, Victor Wettergren

Rubrikerna:

– Kalmarsund hade en svår nöt att knäcka när målgladaste laget i ligan - Falun - gästade. Omar Aldeeb gav Falun dubbel ledning och Kalmarsund hämtade upp underläge två gånger, men till slut rann det iväg och Falun vann med 6-4.

– Omar Aldeeb fortsätter sin poängproduktion för Falun, stod för två mål i matchen och är uppe på 28 poäng (11+17) i nuläget. Det placerar honom på en tredjeplats i poängligan, bakom ledande Gustav Fritzell och tvåan Alexander Galante Carlström (som för övrigt gick poänglös av planen i matchen, vilket i sig är ganska noterbart).

– Noterbart att Falun också har platserna 2, 3 och 4 i poängligatoppen. Ovan nämnda Galante Carlström på andraplats, Aldeeb på tredje och Emil Johansson på en fjärde.