Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Falun
FAL

Pixbo segrade i den tidiga seriefinalen - poängkungarna levererade

2 oktober 2019 20:32
SSL Herr

Pixbo och Kalmarsund möttes på onsdagen i en så kallad seriefinal, då de båda lagen var de enda som tagit sex poäng av sex möjliga. Det skulle bli en jämn batalj som inte avgjordes förrän hesa Fredrik ljöd för sista gången och då stod Pixbo som segrare med 5-4.


Pixbo - Kalmarsund 5-4 (2-3, 1-1, 2-0)

Mål Pixbo: Gustav Fritzell 2, Marek Benes, Axel Larsson, Jens Milesson

Mål Kalmarsund: Simon Nilsson 2, Kevin Björkström, Marcus Johansson

Rubrikerna:

– Ettan mot tvåan. De enda två lagen med full pott efter två omgångar möttes i Wallenstamshallen på onsdagskvällen. Och det blev precis så jämnt som man på förhand hade hoppats på.

– Även i toppen av poängligan fanns lagen representerade. Fem av de tio översta placeringarna i poängligan fanns uppställda på planen inför matchen. Och som de levererade.

– Vilken duo Pixbo har i Marek Benes och Gustav Fritzell. På två matcher har de producerat tio respektive sex poäng. Ikväll låg de bakom nästan allt i anfallsväg för Pixbo och ökade på sina poängskörder än mer.

– Simon Nilsson gjorde sina två första mål för Kalmarsund i årets SSL. Båda gångerna assisterad av sin namne Kim.

Visby - Växjö 5-6 (2-0, 2-3, 1-3)

Mål Visby: Emil Zetterberg 2, Kasper Brody, Markus Jovic, Daniel Gonzales Palm

Mål Växjö: André Andersson 2, Ludwig Persson, Karljohan Ahlroth, Samuel Folkesson, Markus Jonsson

Rubrikerna:

– Visbys historiskt första hemmamatch i SSL började riktigt bra. När den första tjugominutaren var över fick den gotländska publiken gotta sig i en 2-0-ledning mot Växjö. Man hade också ledningen med 3-1 och 4-2, men fick till slut se sig besegrade av det för dagen hetare Växjö.

– I och med två nya mål är nu Växjös André Andersson uppe på fem fullträffar på tre matcher. De båda målen kom lägligt sett med Växjö-ögon och betydde 4-4 och 5-4. Han assisterade dessutom till Markus Jonssons matchavgörande 4-6-mål minuten senare.

– Daniel Gonzales Palm fick se Markus Jonsson göra 6-4-målet från botbänken efter en otillåten träningning. Minuter senare kunde han sånär rädda situationen ändå, då han satte 5-6. Men bara sekunder återstod och gotlänningarna hann inte etablera något tryck innan matchen var över.

Linköping - Falun 5-10 (2-3, 2-5, 1-2)

Mål Linköping: Matej Jendrisak 2, Oskar Hovlund 2, Jesper Alm, Martin Karlsson

Mål Falun: Alexander Hallén 2, Malte Lundmark, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Victor Wettergren, Emil Johansson, Alexander Galante Carlström , Alexander Hallén, Thomas Holmgren

Rubrikerna:

– Trots förlusten för Linköping lyser måltjuven Matej Jendrisak upp och fortsätter att göra mål. Två nya baljor idag och totalt fem på de inledande tre matcherna.

– Efter två poänglösa matcher lossnade det rejält för Alexander Hallén. 2+2 för sitt Falun, mycket i samarbete med Victor Wettergren som stod för fina 1+2.

– Tung start för Linköping som bara lyckats skrapa ihop ett poäng på tre matcher. Desto skönare start för dalmasarna, som har lyckats plocka sju av nio poäng och placerar sig med det på en andraplats i ligan.