Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Storvreta
STO

Storvreta säkrade seriesegern - Rudd matchhjälte

5 mars 2019 21:35
SSL Herr

Det var en kamp in i det sista när Linköping tog emot Storvreta under tisdagen. Efter en stark upphämtning av hemmalaget i en målrik andraperiod så krävdes det till slut en förlängning för att få fram ett avgörande. Då klev Alexander Rudd fram för Storvreta och gästerna säkrade därmed seriesegern.


Resultatet:

Linköping - Storvreta 7-8 e.förl (1-2, 5-4, 1-1, 0-1)

Mål Linköping: Max Wahlgren 3, Martin Karlsson 2, Adam Zetterström, Marcus Berglund

Mål Storvreta: Albin Sjögren 2, Rasmus Sundstedt, Jimmie Pettersson, Victor Andersson, Tobias Gustafsson, Niklas Winroth, Alexander Rudd

Rubrikerna:

– Linköpings Martin Karlsson öppnade målskyttet för kvällen med Storvreta kvitterade och tog ledningen innan den första akten var slut. Den andra perioden blev desto mer målrik där gästerna hade skaffat sig en 2-5-ledning drygt sju minuter in i mittenakten. Men hemmalaget krigade sig tillbaka och inför den sista perioden var det likaläge efter att Linköping Max Wahlgren svarat för ett hattrick i den andra perioden.

– Det var fortsatt jämnt i den tredje perioden, men den bjöd på betydligt färre mål än mittenakten. Med drygt sju och en halv minut kvar var det 7-7 på tavlan och Storvreta var ett ribbskott från att avgöra efter full tid. Men i förlängingen kom sedan avgörandet från Alexander Rudd och seriesegern var säkrad för gästerna.

– I hemmalaget var det Max Wahlgren, Oscar Seth och Adam Zetterström som var poängbäst för kvällen. Wahlgren svarade för ett hattrick, Seth noterades för tre assistpoäng och Adam Zetterström för ett mål och två assist. Hos gästerna var det poängkungen Albin Sjögren som var poängbäst med sina två mål och en assist, Sjögren har nu gjort 73 poäng på 30 matcher - 35 mål och 38 assist. Gästernas förstafemma gjorde idag nio poäng tillsammans.

– Storvreta säkrade ikväll seriesegern och har nu 75 poäng - Falun som är på andraplats och har nio poäng kvar att spela om har 63 poäng. Linköping är fortsatt fyra, nu med 56 poäng, och har tre poäng upp till Mullsjö och jagas av Växjö som har 50 poäng.