Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Linköping
LIN

Sirius bröt Linköpings streak i viktiga hemmavinsten

3 mars 2019 18:55
SSL Herr

Seger med klara 8-4 och tre tungt vägande poäng med sig in i den fortsatta slutspelsstriden. Sirius går mot kvartsfinal och satte stopp för Linköpings långa vinstrad, en skalp som Filip Eriksson hade huvudrollen i.


Resultatet:

Sirius - Linköping 8-4 (2-2, 1-0, 5-2)

Mål Sirius: Filip Eriksson 3, Jakob Drews, Mattias Jansson, Johan Eriksson, Jonathan Blomqvist, Kevin Söderling

Mål Linköping: Oskar Seth, Martin Karlsson, Max Wahlgren, Matej Jendrisak

Rubrikerna:

– Formstarka Linköping inledde i IFU Arena enligt plan, med ledning två gånger om i matchupptakten. Matej Jendrisak (0-1) och Max Wahlgren (1-2) såg till att hålla östgötarna i förarsätet.

– Sirius hängde ändå med och Johan Eriksson såg till att Uppsalalaget hade med sig 2-2 in till vilan. Kevin Söderling satte sedan upp hemmalaget i ledning i mittenakten, en ledning som Sirius sedan inte släppte.

– Jonathan Blomqvist och Filip Eriksson rivstartade den tredje perioden med att rycka loss Sirius till en 5-2-ledning. Just Eriksson var den stora segerhjälten och svarade för ett hattrick, där det sista målet fastställde segern till 8-4 i slutsekunderna.

– Resultatet innebar ett stopp på Linköpings fyra matcher långa segerstreak. Östgötarna kan ändå glädjas över att ha löst slutspelsbiljetten, något som även Sirius är på väg att göra. Laget placerar sig tre poäng ovanför strecket med just tre matcher kvar att spela.