Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Linköping
LIN

Palmén fixade tre nya poäng i toppstriden

27 januari 2019 19:20
SSL Herr

Det skiljde bara en poäng mellan Mullsjö och Linköping inför söndagens möte och det bjöds på en jämn och rafflande underhållning i Nyhemshallen. Simon Palmén såg sedan till att det var gästerna som fick med sig tre poäng hem till Östergötland och en ny tabellplacering.


Resultatet:

Mullsjö - Linköping 4-5 (2-1, 0-2, 2-2)

Mål Mullsjö: Tim Braillard, Pelle Tarenius, Kasper Hedlund, Isaac Rosén

Mål Linköping: Simon Palmén 2, Oskar Seth, Markus Lindström, Matej Jendrisak

Rubrikerna:

– Det var två lag som kämpade in i det sista för de viktiga poängen i toppstriden. Gästerna öppnade målskyttet genom Oskar Seth men det var hemmalaget som gick till pausvila med en 2-1-ledning. I den andra perioden såg Markus Lindström och Matej Jendrisak till att vända på matchen och ta tillbaka ledningen.

– Mullsjö kvitterade drygt fyra minuter in i tredje, men den glädjen blev kortvarig. Bara 52 sekunder senare hittade Oskar Seth fram till Simon Palmén. Den tredje perioden blev en riktig nagelbitare men till slut kunde Linköping vinna med 4-5.

– Palmén blev stor matchhjälte när han återtog ledningen för gästerna fem minuter in i den tredje perioden och stod dessutom för det matchavgörande målet. I Dalen var det Tim Braillard och Rickard Eriksson som skrev in sig flest gånger i poängprotokollet - två nya poäng för båda herrarna.

– Linköping åker hem från Mullsjö med tre nya poäng och en ny tabellplacering. Östgötarna är nu uppe på en tredjeplats och går alltså om dagens motstånd som halkar ner till fjärdeplatsen.