Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIN
Borta
Helsingborg
FCH

Helsingborg straffade Linköping - igen

12 januari 2019 17:15
SSL Herr

Trots en stark upphämtning av Linköping kunde FC Helsingborg för andra gången den här säsongen besegra östgötarna. Mötet mellan lagen var återigen oavgjort efter ordinarie tid samt förlängningsspel och gick till straffar, där skåningarnas Jonathan Nilsson fixade bonuspoängen - igen.


Resultatet:

Linköping - Helsingborg 4-5 e. str (0-3, 2-1, 2-0, 0-0, 0-1)

Mål Linköping: Martin Karlsson, Max Wahlgren, Simon Palmén, Martin Hovlund

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson 2, Linus Nordgren, Fredi Petersson, Andreas Lindholm

Rubrikerna:

– FC Helsingborg fick en smakstart i Linköpings Sporthall. Efter knappt fem minuters spel hade skåningarna gått upp till 0-3 - en ledning som växte till 0-4 i början av andra - och Linköping var i rejäl uppförsbacke. Östgötarna drog dock i ytterligare en växel och inledde sin upphämtning, som fullbordades när Max Wahlgren med knappt en och en halv minut kvar tryckte in 4-4.

– Precis som mötet i Skåne gick även drabbningen i Östergötland till förlängning och så småningom straffar. Väl där var det återigen Jonathan Nilsson som blev matchhjälte och FC Helsingborg kunde få med sig den viktiga bonuspoängen hem till Sundets pärla.

– Mål- och poängskörden var utspridd på lördagen, men hjälten Jonathan Nilsson blev poängbäst med sina två mål och en målgivande passning.

– Helsingborg är efter segern kvar i ingenmansland, men har nu ökat gapet ner till nedflyttningsplats dit det numera är fem poäng för skåningarna. Linköping är i skrivande stund kvar som trea.