LIBK

Total dominans - Falun är finalklart

11 april 2018 20:30
SSL-SLUTSPELET

Efter flertalet jämna semifinalmatcher mellan Falun och Linköping så var tanken tom hos gästerna under onsdagen. Falun kunde dominera, briljera och säkra en finalplats efter kvällens klara seger med 12-2.

Falun - Linköping 12-2 (4-0, 5-0, 3-2)

Mål Falun: Jonas Adriansson, Hassan Hajo, Thomas Holmgren, Alexander Hallén, Ciya Hajo 2, Emil Johansson 2, Alexander Galante Carlström, Omar Aldeeb 3.

Mål Linköping: Martin Karlsson 2.

Falun är klara för final i SSL-slutspelet efer kvällens förkrossande vinst med 12-2 som betyder 4-1 i matcher i semifinalserien mot Linköping. Visserligen började kvällens drabbning jämt och det var bara 1-0 till hemmalaget efter tio minuters spel.

Men allt eftersom att matchen fortskred - desto mer tog Falun över spelet, och målen kom därefter. 1-0 hade förvandlats till 4-0 innan den första perioden och i den andra perioden var det proppen ur då Falun bjöd på fem mål till.

Kedja efter kedja i hemmalaget levererade framåt och Linköping hade inte mycket att sätta emot. Energin var slut hos östgötarna efter semifinalseriens tidigare täta duster.

9-0 efter två perioder, och matchen var givetsvis avgjord. Martin Karlsson kunde reducera till både 9-1 och 9-2 i den tredje perioden, men målen var mest av akademiskt intresse och Falun kunde replikera med tre mål till i den tredje perioden fram till slutresultatet 12-2.

Fjolårsmästarna Falun är alltså nu åter klara för finalspel efter 4-1 i matcher mot Linköping. Falun har således bara förlorat en slutspelsmatch på sin väg fram till Globen.