FAL

Linköping i kvitteringsjakt

9 april 2018 11:30
SSL-SLUTSPELET

IBF Faluns 6-3-seger senast innebar att de regerande mästarna hade vänt semifinalserien. Nu går Linköping för att studsa tillbaka och återigen hitta tillbaka till vinnarspåret när man återvänder hem till Sporthallen - en plats som Falun kan lämna med slagläge.

Linköping IBK - IBF Falun

Måndag 19:00 Linköpings Sporthall

Matchserien mellan Linköping och Falun går in i sin fjärde fight. De regerande mästarna från Dalarna har satt sig i förarsätet och leder serien, efter att först Linköping tagit ledningen efter sin 9-5-seger den första matchen.

I Falun senast var det Linköping som inledde bäst. Matej Jendrisak satte 1-0 efter drygt tre och en halv minut och trots en kvittering från Johan Fahlström kunde Felix Lanver och Gustav Fritzell i tur och ordning återta respektive utöka östgötarnas ledning.

Till mittenakten stod det 3-2 i bortalagets favör, men det var också här som Falun påbörjade sin vändning. Emil Johansson lyfte in kvitteringen 12:49 in i perioden och i den tredje och sista akten smällde hemmalaget in tre raka bollar. Mötet slutade 6-3 till Falun som nu är en match ifrån att ha slagläge. Detta vill dock Linköping sätta stopp för inför sin hemmapublik i Sporthallen på måndagsaftonen.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Linköping-Falun via SSL Play.