FAL

Falun har tre matchbollar efter uddamålsvinst

9 april 2018 19:45
SSL HERR

Linköping har en brant uppförsbacke att bestiga om man ska sig till en ny SM-final. Linköping föll nämligen med 4-5 (0-2, 1-1, 3-2) i den fjärde semifinalen i Sporthallen. Falun med sin nya defensiva spelstil har därmed en 3-1 ledning i matcher inför onsdagens femte match i Jalas Arena.

Kvällens semifinal inför 1554 personer började tungt med att Rasmus Enström dunkade in 0-1 ribba in redan efter 45 sekunders spel. För Linköpings del var det viktigt att få till en tidig kvittering. Ett powerplayspel för hemmalaget var en väg in i matchen men precis som de två senaste matcherna har Linköping haft svårt att trycka in bollarna. Men när Falun fick chanserna blev det i stället mål. 0-2 gjorde Galante Carlström mitt i perioden när han fick ”båga in” och prickskjuta. Linköping kämpade därefter för att få hål på Falun utan att lyckas.

Bra början och sämre slut på andra

Fem minuter in i andra perioden fick Linköping på nytt powerplay och denna gång lyckades Matej Jendrisak till slut trycka in det förlösande första målet. Under andra perioden så skapades sedan båda lagen ett gäng bra chanser men målvakterna Laakso och Rehn storspelade. Falun fick dock sista ordet då Rasmus Enström pricksköt in 1-3 i powerplayspelet. Ett mål som kändes mentalt tungt inför avslutande perioden.

Linköping hade sin chans i tredje

Linköping fick den start man behövde i tredje. Felix Lanver gjorde 2-3 redan innan två minuter spelats och Linköping var på gång. Men Falun och Galante Carlström replikerade snart till 2-4 och Linköpingsjakten fick fortsätta. En stökig period av matchen följde med flera utvisningar och samtidigt en tung Linköpingspress. Men mitt i all offensiv fick Falun på nytt momentum när Johan Fahlström gjorde 2-5 på en halvkontring.

Linköping slet och slet men allt som oftast hamnade skotten på täckande Faluspelare och först när Linköping tog ut målvakten med mer än sex minuter kvar kunde Eric Björk skicka in 3-5 och nytt hopp tändes. Men tiden rann i väg för Linköping samtidigt som Falun agerade rutinerat. Med endast nio sekunder kvar gjorde så Gustav Fritzell 4-5 men närmre än så kom inte hemmalaget.

Nu måste alltså Linköping vinna tre raka matcher för att vinna. Först på tur är bortamatchen på onsdag i Jalas Arena. Inget är omöjligt speciellt som Linköping har fört samtliga semifinalmatcher så här långt.