FAL

Mästarna fick revansch mot Linköping

4 april 2018 21:25
SSL-SLUTSPELET

Regerande svenska mästarna Falun fick på onsdagskvällen sin revansch. Linköping besegrades med 6-2 i den andra semfinalen i bäst av sju - en seger som innebar att matchserien kvitterades till 1-1.

Linköping - Falun 2-6 (0-2, 0-2, 2-2)

Mål Linköping: Felix Lanver, Gustav Fritzell

Mål Falun: Alexander Galante Carlström, Johan Fahlström 2, Casper Backby, Emil Johansson, Rasmus Enström

Målskyttet inför fullsatta läktare i Linköpings Sporthall öppnades sent in i den första perioden. 16:45 på matchuret klev Alexander Galante Carlström in med ett skott som satt i "gubbhörnet" och med en sekund kvar av perioden var ledningen dubblad efter att Johan Fahlström borrat in bollen i krysset.

Samme Fahlström såg till att utöka Faluns ledning sju minuter in i den andra. Precis som i den första akten kom också ytterligare ett mål kort därefter, signerat Casper Backby, och Falun hade en fyramålsledning efter två spelade perioder medan hemmalaget var i brygga.

Östgötarna, som vann 9-4 i Jalas Arena senast, skulle till slut få en reducering - och kontakt. Knappt halvvägs in i den tredje perioden visades Simon Cederström vilket gav Linköping ett powerplay som laget också utnyttjade. Efter en rörig situation slog Felix Lanver in reduceringen från nära håll. Kort efter hemmalagets mål var det istället gästernas tur att spela i numerärt överläge och även då skulle det smälla, när Emil Johansson fann nätet bakom Robin Laakso.

I spel fem mot tre i nästan två hela minuter fick Linköping återigen en boll förbi målvakt Johan Rehn genom Gustav Fritzell, men närmare än så kom inte östgötarna. I tom kasse kom 2-6 och de regerande svenska mästarna kunde därmed ta revansch och utjämna matchserien till 1-1.