Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Idag 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Linköping
LIN

Duon chockade Falun - Linköping vann borta

2 april 2018 19:20
SSL-slutspelet

Alexander Galante Carlström öppnade målskyttet, men det var två andra namn som stal rubrikerna i den första semifinalen. Felix Lanver och Gustav Fritzell slog båda till med hattrick och gav Linköping seger borta mot Falun.


Falun - Linköping 5-9 (2-4, 2-4, 1-1)

Mål Falun: Rasmus Enström 2, Omar Aldeeb, Alexander Galante Carlström, Johannes Larsson

Mål Linköping: Gustav Fritzell 3, Felix Lanver 3, Martin Karlsson, Joel Dagman, Adam Zetterström

Semifinal ett i Faluns mäktiga hemmaborg. Utgångsläget var tufft för Linköping, och inte blev det bättre när Alexander Galante Carlström gavs chansen och högg till 1-0 efter tre minuters spel. Men gästerna reste sig på ett imponerande vis.

Gustav Fritzell ordnade först en snabb kvittering innan han bara 27 sekunder fullbordade vändningen. Martin Karlsson och Felix Lanver fyllde kort därefter på och plötsligt var Linköping uppe i en 1-4-ledning. Falun fick till en reducering via Rasmus Enström, men den första perioden gick klart till östgötarna.

– Det känns som vi går igång och kör på, vi trummar på trots det första målet. Vi hittar in med bollar i mitten, vågar löpa där och vågar slå de bollarna, kommenterade Fritzell i SSL Play efter den första perioden.

Spelar i Sporthallen på onsdag

De regerande mästarna var i gungning och värre skulle det bli. När Falun klev ut för kvitteringsjakt i mittperioden var det istället Linköping som drog ifrån totalt. På bara tre minuter hittade Lanver, Joel Dagman, Martin Karlsson och Fritzell nätet. Det gav 2-8 på resultattavlan - sanslösa siffror som satte all press på Falun.

Omar Aldeeb och Johannes Larsson tände hoppet med varsin reducering i andra. Dessutom fyllde på Enström på till 5-8 ett par minuter in i tredje, men en replik från Linköpings Felix Lanver punkterade matchen. Tillsammans med Gustav Fritzell blev Lanver hattrickskytt och duons briljans gav en stark bortaseger. Linköping segrade med 5-9 och på onsdag vänder matchserien till Sporthallen för rond två.