TÄBY

Croneld glänste när Täby knep bonuspoängen

17 mars 2018 19:00
SSL Dam

Linköping var bara dryga halvminuten ifrån att avsluta säsongen med en seger. Men med hjälp av en stekhet Julia Croneld, som noterades för imponerande fem (!) mål kom dock Täby tillbaka och tog mötet till en förlängning - i vilken man med fem sekunder kvar kunde plocka med sig bonuspoängen.

Linköping IBK - Täby FC 6 - 7 e. förl. (2-2, 2-2, 2-2, 0-1)

Mål Linköping: Alice Lindell 2, Stina Sjögren, Julia Sidklev Persson, Lisa Haglund, Caroline Hansen

Mål Täby: Julia Croneld 5, Matilda Sjödin 2

Nedflyttningsklara Linköping ville avsluta säsongen på ett hedersamt vis när Täby gästade Folkungahallen på lördagseftermiddagen. Så blev dock inte fallet, trots att laget bara var en halvminut från att plocka samtliga tre poäng.

Mötet i östergötland var av svängig och rafflande karaktär. Lagen noterades för två mål vardera i respektive period, där det var gästerna som inledde målskyttet. Efter 36 sekunders spel smällde Julia Croneld in 1-0 - vilket visade sig bara vara början av en riktig målshow från 21-åringen. Trots att Täby utökade till 2-0 genom Matilda Sjödin skulle Linköping komma tillbaka, när Alice Lindell och Stina Sjögren satte varsitt mål i slutet av perioden.

I den andra perioden var det fortsatt svängigt. Julia Sidklev Persson gav först hemmalaget ledningen varpå Julia Croneld med dubbla mål, varav ett i powerplay, åter satte gästerna i förarsätet. Sista ordet fick återigen Linköping, när Alice Lindell blev tvåmålsskytt.

Den tredje och sista perioden skulle bjuda på slutminutsdramatik. Efter att Täby tagit ledningen och Linköping återigen hämtat upp klev hemmalaget fram med dryga 30 sekunder kvar och satte 6-5. Linköping gick mot att avsluta en lång och tung förlusttrend och säsong med en seger, men med 17 sekunder kvar hängde Julia Croneld in sitt femte (!) mål och kvitteringen för Täby. Mötet gick till förlängning där Matilda Sjödin med fem sekunder kvar av den samma gav bonuspoängen till gästerna.

Täby ställs mot Endre i det stundande kommande kvartsfinalspelet.