LIBK

Linköpings upphämtning räckte inte - Sirius segrade

4 mars 2018 15:55
SSL Dam

Linköping stod för en imponerande upphämtning under söndagen borta mot Sirius. Men det räckte inte till seger när Sirius segrade med 8-7 efter förlängning.

Sirius-Linköping 8-7 e.förl (4-2,3-0,0-5,1-0)

Mål Sirius: Sofie Paulsson, Maja Brodin, Anna Matsson 4, Klara Molin, Agnes Wiklund, Anna Gertz.

Mål Linköping: Malin Gustafsson 2, Julia Sidklev-Persson 2, Amanda Ljunggren, Anna Wiman, Frida Lundberg.

Det skiljer en hel del mellan Sirius och Linköping i tabellen, och det syntes i den första halvan av matchen. Hemmalaget ryckte ifrån Linköping både spel- och målmässigt. Redan efter 13 minuter stod det 4-0 på tavlan och efter två perioder ledde Sirius med klara 7-2.

Anna Mattsson i Sirius hade en helkväll med fyra gjorda mål, men det räckte ändå inte till tre poäng. För Linköping stod för en stark upphämtning i den tredje perioden. Fem raka mål och 7-7 efter full tid.

Väl där klev dock Anna Gertz fram och avgjorde med segermålet till 8-7 i powerplay.