Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Linköping
LIBK

Warberg slåss för slutspel - jumbon gästar

23 februari 2018 15:00
Matchguide

Warbergs sena pånyttvaknande har gjort att laget nu slåss om en slutspelsplats. Inför lördagens fight mot jumbon Linköping skiljer det sex poäng upp till det övre strecket - ett avstånd halläningarna vill göra mindre.


Warberg - Linköping

Lördag 14:00 Sparbanken Wictory Center

Fem senaste Warberg: V, F, V, V, F

Fem senaste Linköping: F, F, F, F, F

Med sina tre segrar på dem fem senaste matcherna har Warberg verkligen vaknat till liv i SSL. Laget har huserat i de nedre delarna av tabellen i stort sett hela säsongen men har nu skapat sig en stor chans att avancera uppåt - och till och med nå ett slutspel. Tillsammans med bland annat Therese Arneson, som noterats för sex poäng på de tre senaste matcherna, har hallänningarna minskat avståndet upp till det övre strecket dit det inför helgens drabbningar är sex poäng - ett avstånd man vill krympa ytterligare.

För Linköpings del handlar det om något helt annat: att klara sig kvar i högstaligan. Då förlusterna fortsatt har radats upp är nedflyttningen bara någon omgång bort om inte laget börjar plocka in segrar i de återstående fem matcherna. Steget upp till säker mark, där både Jönköping och Warberg huserar på lika många poäng, är just nu nio pinnar när man gästar just dem sistnämnda på lördagseftermiddagen.

En ljuspunkt i östgötarnas lag har varit Amanda Ljunggren vars fina poängform är fortsatt intakt. 18-åringen har noterats i poängprotokollet fyra matcher i följd och har klivit upp som en av de bästa poängplockarna i laget denna säsong. Frågan är om det blir hon som kan hjälpa Linköping till ett efterlängtat - och högst nödvändigt - trendbrott på västkusten.