Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Dalen
DAL

Dalen höll undan mot desperat Linköping

18 februari 2018 17:45
SSL Dam

Ledningen på fem mål krympte till ett. Linköping forcerade vilt i jakten på poäng, men Dalen segrade efter Frida Erikssons hattrick.


Linköping - Dalen 5-6 (1-4, 1-2, 3-0)

Mål Linköping: Julia Sidklev Persson 2, Anna Wiman 2, Elin Bernhardsson

Mål Dalen: Frida Eriksson 3, Clara Forssén, Elsa Frisk, Camilla Lundin

Frida Eriksson var den klart mest lysande SSL-stjärnan i Sporthallen på söndagen. Redan efter 1.39 tog hon Dalen upp i ledning i bortamötet med Linköping, ett motstånd som var i desperat behov av poäng. Men det viktiga hemmamötet gled tidigt Linköping ur händerna. Istället ryckte upp till en klar ledning i den första perioden, trots reducering av hemmalagets Anna Wiman.

Clara Forssén och Frida Eriksson satte senare varsitt snabbt mål, något som betydde 1-4 in till periodvilan. Och Dalens övertag växte sedan ytterligare i mittenakten. Först förvaltade Elsa Frisk framspelningen av Forssén till 1-5, innan glödhete Frida Eriksson fullbordade sitt hattrick till 1-6. Massiv uppförsbacke för Linköping, men östgötarna repade mod.

Elin Bernhardsson minskade underläget till fyra bollar inför slutperioden och där dröjde det bara 19 sekunder innan Julia Sidklev Persson hittade nätet. Samme Sidklev Persson reducerade på nytt bara fyra minuter senare och plötsligt var det "game on". Dalen fick dock stopp på kollapsen och Anna Wimans 5-6 kom först med 17 sekunder kvar att spela. Linköpings upphämtning räckte alltså inte hela vägen, en förlust som innebär att östgötarna nu har nio poäng upp till nedflyttningsstrecket.