Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Telge
TSIBK
Borta
Linköping
LIBK

Telge tog viktig seger i bottenstriden mot Linköping

27 januari 2018 16:04
SSL Dam

Linköping låg inför matchen sist i tabellen men hade bara två poäng upp till Telge och säker mark. Gästerna krigade och hade en 2-1-ledning efter den första perioden. Därefter visade Telge att de minsann inte tänkte släppa om östgötarna i tabellen. Segern skrevs till 4-2 och Linköping är fortfarande kvar på jumboplatsen.


Telge - Linköping 4-2 (1-2,1-0,2-0)

Mål Telge: Terese Ahlqvist, Sofie Karlsson, Caroline Rosenberg, Terese Ahlqvist

Mål Linköping: Amanda Ljunggren, Alice Lindell

Inför lördagens möte skiljde det bara två poäng mellan tabelljumbon Linköping och Telge som var på säker mark i tabellen. Det var hemmalaget som öppnade upp målskyttet genom Therese Ahlqvist. Gästerna krigade på och visade att man var redo att lämna sistaplatsen i tabellen. Efter den första akten hade nämligen gästerna både kvitterat och tagit ledningen.

I inledningen av den andra perioden kvitterade hemmalaget genom Sofie Karlsson. Gästerna som hade några fler skott på mål fick även chansen i numerärt överläge i mitten av perioden. Men resultatet stod sig perioden ut och det var likaläge inför period nummer tre.

Telge som tog över matchen och såg till att sätta sina lägen i den sista perioden. Carolin Rosenberg gav hemmalaget ledningen för andra gången i matchen efter drygt nio och en halv minut, vilket gjorde att gästerna valde att ta time out. Två minuter senare och med sex minuter kvar av matchen kom nästa kalldusch för östgötarna när Terese Ahlqvist gjorde 4-2 för hemmalaget. Det resultatet stod sig matchen ut och Linköping fick se sig besegrade - igen. Telge gör därmed ett litet ryck från botten av tabellen och bygger på sin segersvit till tre raka matcher.