END

Endre segrade mot vilt kämpande Linköping

21 januari 2018 15:30
SSL Dam

Linköping kämpar i botten av SSL-tabellen oh stretade emot riktigt bra under söndagen mot Endre. Gästerna var dock för starka och kunde gå ifrån under andra halvan av matchen och segra med 6-3.

Linköping - Endre 3-6 (3-3, 0-1, 0-2)

Mål Linköping: Sophia Mangs, Amanda Boström, Lisa Haglund.

Mål Endre: Isabella Ström 2, Anna Moberg, Elin Roos, Linnéa Wallgren, Sara Steen.

Tabelljumbon Linköping fick tuffast tänkbara start i hemmamötet mot Endre då det redan efter tio minuters spel stod 0-3 på resultattavlan. Många trodde nog då att gästerna skulle dra ifrån, men Linköping bet tillbaka. Ett målvaktsbyte efter 0-3 tände hemmalaget som kom tillbaka till 3-3 innan den första perioden var över. Dette efter tre snabba mål på mindre än tre minuter.

I den andra perioden blev det mer snålspelat. Båda lagen hade rättat till defensiven och målfesten från den första perioden var som bortblåst. Linnéa Wallgren skulle dock se till att sätta gästande Endre i förarsätet igen med sitt 3-4 mål.

Ett ledningsmål som gästerna sedan kunde spela vidare på i den tredje perioden och gå ifrån målmässigt. Linköping orkade inte komma ikapp ännu en gång och slutresultatet skrevs till sist till 3-6 efter att Isabella Ström gjort två mål.