PIX

Andebratt briljerade - Pixbo förlängde sviten

7 januari 2018 19:30
SSL Dam

Segerraden för Pixbo Wallenstam är nu uppe i elva raka matcher - det såg Lisa Andebratt till genom att göra fem poäng mot Linköping.

Linköping - Pixbo Wallenstam 1-7 (0-1, 0-3, 1-3)

Mål Linköping: Alice Lindell

Mål Pixbo: Alicia Fylke 3, Lisa Andebratt 2, Stephanie Boberg, Josefin Wålinder

Det var ngåot av ett möte mellan botten och toppen när Linköping tog emot Pixbo Wallenstam. Och mycket riktigt skulle "Rävarna" ta kommandot, även om det dröjde elva minuter. Alicia Fylke sköt då 0-1 i nät och angav starten för både sitt och Pixbos målskytte.

Knappt halvvägs in i den andra perioden fyllde Fylke på med tvåan, innan Stephanie Boberg och Josefin Wålinder slog till varsin gång. Pixboledningen var därmed uppe i fyra bollar inför tredje och där spelade laget hem matchen på ett säkert vis.

Fylke fullbordade bland annan sitt hattrick, men matchens stora huvudfigur var en annan Pixbospelare. För med två mål i slutperioden och totalt även tre assist landade Lisa Andebratt på fem poäng - en stark notering. Linköping fick ett sent mål genom Alice Lindell och föll med 1-7 inför hemmapubliken. Segern var Pixbos elfte i rad och laget behåller serieledningen.