Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Hemma
Mora
MORA
Borta
Linköping
LIBK

Wijk och Andréason levererade - Mora återtog andraplatsen

5 januari 2018 21:55
SSL Dam

Igår blev de omsprungna i tabelltoppen - ikväll var KAIS Mora tillbaka som tvåa. Stjärnnamnen visade vägen när Linköping slutligen maldes ner.


KAIS Mora - Linköping 8-1 (0-0, 2-1, 6-0)

Mål KAIS Mora: Anna Wijk 2, Malin Andréason 2, My Kippilä, Amanda Öhman, Lina Svarfvar, Moa Gustafsson

Mål Linköping: Alice Lindell

I och med Täbys seger igår tappade KAIS Mora greppet om andraplatsen - men bara tillfälligt skulle det visa sig. På fredagen var laget åter i spel efter julvilan och ställdes då mot Linköping. Duon gick en mållös första period, där det var ont om klara chanser.

Halvvägs in i mittenakten kom sedan genombrottet och det Mora som stod för det. Malin Andréason utnyttjade My Kippiläs framspelning till att skjuta 1-0 till hemmalaget. Bara en och en halv minut senare utjämnade dock Linköping genom Alice Lindell, men Kippilä återgav Mora övertaget strax före periodvilan.

Med en uddamåsledning inför avslutningen klev sedan Dalalaget ut och spelade hem segern på ett imponerande manér. Två tidiga mål från lagkapten Anna Wijk och Lina Svarfvar släckte mycket av Linköpings hopp. Siffrorna rann sedan iväg rejält i negativ bemärkelse för östgötarna, som föll för femte matchen i rad. Anna Wijk och Malin Andréason svarade båda för två mål när KAIS Mora återtog andraplatsen via vinst med 8-1.