Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Linköping
LIN

Kraftkamp i toppen - Falun mot Linköping

9 mars 2018 15:00
Matchguide

De är klara för kvartsfinal och kommer båda att sluta på fina placeringar. Falun och Linköping stänger igen SSL 2017/2018 i JALAS Arena, där hemmalaget har en teoretisk chans på serieseger.


Falun - Linköping

Lördag 17:40 JALAS Arena

Fem senaste Falun: V, F, F, V, V

Fem senaste Linköping: V, F, V, V, V

Med en sista omgång att spela har Falun tre poäng upp till den förstaplats som laget så många gånger lagt beslag på de senaste åren. Dalaklubben har varit inne i en svacka på slutet, med två raka förluster mot först Växjö och sedan Pixbo. Den svackan utnyttjade konkurrenten Storvreta till att dra ifrån och seriesegern är nu långt borta för Falun.

Visserligen studsade de regerande mästarna tillbaka under helgen som gick. Laget pulvriserade då Höllviken med hela 10-3 på bortamark, en match där Alexander Galante Carlström gjorde fyra mål och närmast avgjorde skytteligakampen. Faluns vinst där betyder att laget alltså är tre poäng bakom Storvreta, men samtidigt måste hämta in 22 plusmål för att ha chans på förstaplatsen.

Som trea i tabellen återfinns Linköping, men med stor marginal upp till toppduon. Östgötarna är inne i ett fint flow med fyra vinster på de fem senaste matcherna och har hittat formen lagom till slutspelet. Utgångsläget inför slutomgången är alltså att Linköping har hand om tredjeplatsen, men blickar man tre poäng bakåt skuggar hela tre lag. Seger borta i Falun är alltså nödvändigt om de formstarka östgötarna ska behålla sin hemmaplansfördel till kvartsfinalerna.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Falun-Linköping via SSL Play.