LIBK

Galante Carlström historisk när Falun körde över Linköping

10 mars 2018 19:50
SSL Herr

Både Falun och Linköping var klara för slutspel och det gällde att slipa på slutspelsformen för de båda lagen. Alexander Galante Carlström och radarpartnern Rasmus Enström såg till att Falun vann med 7-3 och den förstnämnde är även klar som skytteligavinnare i SSL 2017/2018.

Falun - Linköping 7-3 (4-2,0-0,3-1)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Rasmus Enström 2, Alexander Hallén, Ciya Hajo, Omar Aldeeb

Mål Linköping: Fredrik Nyholm 2, Joel Dagman

Det var ett ordentligt målkalas och svängde ordentligt i den första akten mellan Falun och Linköping. Inom loppet av den första minuten hade hemmalaget tagit ledningen med 2-0. Östgötarna krigade sig tillbaka genom att både reducera och kvittera. Efter att Joel Dagman gjort Linköpings andra mål tog det dock bara 19 sekunder för Falun att ta tillbaka ledningen. Inför den andra akten hade hemmalaget utökat ytterligare till 4-2.

Den första perioden verkade ha sugit musten av båda lagen och mittenakten förblev mållös. I en grinig sistaperiod var det hemmalaget som var det starkaste laget. Falun hade dubbelt så många skott på mål som gästerna och satte dessutom tre av dem. Kort efter att Galante Carlström utökat ledningen till 5-2 för hemmalaget åkte hemmalagets Emil Johansson och Linköpings Anton Karlsson båda ut 2+10 minuter var för osporsligt uppträdande. Då reducerade Fredrik Nyholm för gästerna men med två snabba mål i slutet av matchen vann Falun till slut med 7-3 och båda lagen laddar nu om för det stundande slutspelet.

Alexander Galante Carlström vann skytteligan i SSL 2017/2018 i och med kvällens två mål och slog därmed rekord för flest SSL-mål genom tiderna i Världens bästa liga.