SIR

Hårt krigande Sirius räckte inte hela vägen

25 februari 2018 18:10
SSL Herr

Linköping hade inför mötet mot Sirius öst in mål, men idag blev det desto mer målsnålt. Efter en mållös förstaperiod tog hemmalaget ledningen med 2-0 i mittenakten. Sirius påbörjade en upphämtning i den sista perioden men östgötarna vann till slut med 3-2.

Linköping - Sirius 3-2 (0-0,2-0,1-2)

Mål Linköping: Gustav Fritzell, Eric Björk, Oskar Seth

Mål Sirius: Joakim Olsson, Kevin Söderling

Sirius åkte till Linköping med siktet på tre poäng i kampen om den sista slutspelsplatsen. Den första perioden var en jämn historia och mållös sådan. I den andra perioden var det hemmalaget med Matej Jendrisak som var något vassare. Jendrisak hittade fram till både Gustav Fritzell och Eric Björk som fixade en 2-0-ledning inför den sista akten. Fritzell har nu svarat för åtta mål och nio assist på de sex senaste matcherna.

Sirius påbörjade sedan en upphämtning men Linköping svarade snabbt. Inom loppet av en minut och 15 sekunder hade Sirius gjort två mål och Linköping ett. Rafflande slutminuter och med tre minuter kvar tog Sirius en time out. Matchen förblev dock mållös och Sirius har nu fyra poäng upp till den sista slutspelsplatsen.