Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Thorengruppen
TTG

Lanver skrev nytt - och sänkte jumbon

18 februari 2018 19:30
SSL Herr

Linköping sköt Team Thorengruppen närmare nedflyttning med seger i Sporthallen. Felix Lanver skrev först nytt kontrakt och firade sedan som dubbel målskytt.


Linköping - Team Thorengruppen 9-4 (3-2, 3-1, 3-1)

Mål Linköping: Felix Lanver 2, Matej Jendrisak 2, Gustav Fritzell 2, Eric Björk, Jesper Alm, Oskar Hovlund

Mål Thorengruppen: Daniel Hernandez 2, Linus Holmgren, Jonas Landström

Alldeles innan Linköpings hemmamöte med Team Thorengruppen presenterade klubben en förlängning av Felix Lanvers kontrakt. Säsongens stora utropstecken har kritat på ett nytt tvåårigt avtal, något som firades på bästa möjliga vis. Det började dock illa för Linköping, som efter bara en minuts spel var i underläge sedan Daniel Hernandez gett Thorengruppen ledningen.

Jesper Alm utjämnade omgående, innan Hernandez på nytt slog till för gästerna. Vändningen skulle ändå komma för Linköping och visst var det Lanver som höll sig framme. Efter att Gustav Fritzell kvitterat skickade kontraktsmannen upp östgötarna i ledning med 3-2, ett resultat som stod sig till mittperioden. Där sprang hemmalaget ifrån och skapade en lucka på tre bollar efter mål av Fritzell, Matej Jendrisak och Lanver igen.

Därifrån spelade Linköping behärskat hem vinsten och de tre poängen. Den tredje perioden blev en transportsträcka som hemmalaget utnyttjade till att öka på siffrorna. Efter att Fritzell och Lanver redan nätat dubbelt om skrev även Jendrisak in sig som tvåmålsskytt, innan Eric Björk slutligen spikade resultat till 9-4. Seger alltså för Linköping, samtidigt som Team Thorengruppens hopp om att undvika nedflyttning nu är tio poäng bort.