LIBK

Linköping gick ifrån till seger i Höllviken

16 januari 2018 21:21
SSL Herr

Linköping vann en tät drabbning med Höllviken. Det var länge tätt och ovisst, men i tredje perioden tog lagens tabellplaceringar ut sin rätt och Linköping sprang ifrån.

Höllviken-Linköping 3-6 (2-2, 0-1, 1-3)

Mål Höllviken: Jakob Gullberg, Daniel Persson, självmål

Mål Linköping: Felix Lanver, Fredrik Nyholm, Oskar Hovlund, Anton Karlsson, Matej Jendrisak, självmål

Linköpings forward Felix Lanver har varit glödhet den senaste tiden och det kanske var logiskt att det var just han som inledde målskyttet, 0-1 efter två minuters spel.

Höllviken kvitterade, Linköping återtog ledningen och hemmalaget kvitterade sedan igen innan periodvilan, 2-2 på resultattavlan.

I andra perioden rasslade nätet endast en gång. Linköping gjorde målet genom Oskar Hovlund.

Höllvikens Christoffer Andersson hade inför matchen gjort poäng i samtliga matcher han spelat i SSL 2017/2018. Ikväll hade han det tuffare och fick finna sig i att gå av planen poänglös.

Gästande Linköping var för svåra för Höllviken ikväll. Östgötarna gjorde både 2-4 och 2-5 i tredje och Höllviken kom inte närmare än 3-5 innan Matej Jendrisak spikade slutresultatet till 3-6.