MUL

Lanver avgjorde för Linköping mot Mullsjö

14 januari 2018 18:00
SSL Herr

Linköping och Mullsjö bjöd på ett tätt och gastkramande möte i Linköpings sporthall. Felix Lanver var den som klev fram och satte det avgörande målet halvvägs in i tredje perioden.

Linköping-Mullsjö 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

Mål Linköping: Oskar Seth, Fredrik Nyholm, Felix Lanver

Mål Mullsjö: Isaac Rosén, Sebastian Palmqvist

De två tidigare mötena mellan Linköping och Mullsjö den här säsongen har varit målrika historier med Linköping som segrare i båda, 11-7 och 8-7. Totalt alltså 33 mål på två matcher.

Med detta i bakhuvudet hade säkerligen båda lägren pratat om att vara betydligt tätare i defensiven. Det speglade av sig och Isaac Rosén blev den första periodens enda målskytt, 0-1 i Mullsjös favör.

I andra perioden kom inga Mullsjömål, men väl två stycken från Linköping som vände på resultatet. Oskar Seth fem minuter in och Fredrik Nyholm med 2-1 i slutskedet.

Mullsjös David Gillek missade ett straffslag i tredje perioden, men strax därefter kunde istället Sebastian Palmqvist kvittera i numerärt överläge.

Felix Lanver återtog ledningen till östgötarna när tio minuter återstod och resten blev en nervös historia. Men hemmalaget höll undan och bärgade tre nya poäng i toppstriden.