Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Linköping
LIBK

Jönköping och Linköping revanschsugna efter prestigeförluster

10 januari 2018 11:30
Matchguide

Jönköping slåss i tabellens nedre regioner och Linköping siktar mot den absoluta toppen. Men det som lagen har gemensamt när de möts på onsdagen är att båda kommer från snöpliga förluster och söker revansch.


Jönköping-Linköping

Onsdag 19:00 i Arenan - Jönköpings Idrottshus

Fem senaste Jönköping: F, F, V, F, F.

Fem senaste Linköping: F, V, F, V, V.

Jönköping kommer närmast från en tung derbyförlust mot Mullsjö. En galen match slutade med att Jönköping gick miste om bonuspoängen när Kim Ganevik avgjorde i förlängning för rivalen på andra sidan landskapsgränsen. Jönköping har i mötena med Mullsjö tre förluster på tre möten, men har överlag stått upp bra mot det Mullsjö som i våras skickade ut Jönköpings onsdagsmotståndare Linköping ur slutspelet. Jönköping har dock haft det ganska tufft på sistone med fyra förluster på de fem senaste.

Förlusten senast mot Växjö innebar att Linköping tappade placering i tabellen. Växjö gick om östgötarna och upp på fjärdeplatsen. Tack vare Karljohan Ahlroths två mål kunde Växjö besegra ett annars formstarkt Linköping, som matchen innan, den sista under 2017, utklassade Helsiingborg med 9-1. Linköping har fortsatt häng på topplaceringarna i tabellen.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Jönköping-Linköping via SSL Play.