Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Växjö
VÄX

Fight om fjärdeplatsen - Linköping ställs mot Växjö

5 januari 2018 15:00
Matchguide

Linköping tog jul med en riktig kross, medan Växjö öppnade det nya året via tre poäng. Duon placerar sig i toppskiktet och mäter nu sina krafter i Sporthallen.


Linköping - Växjö

Söndag 14:00 Linköpings Sporthall

Fem senaste Linköping: V, F, V, V, V

Fem senaste Växjö: V, F, V, V, F

Formen pekar stadtigt uppåt för Linköping. Efter en medioker höst kantad av ett tidigt tränarbyte har östgötarna växlat upp motorerna, närmast med fyra vinster på fem spelade matcher. Allra färskt i tiden kan Linköping blicka tillbaka på 9-1 borta mot Helsingborg, en riktig överkörning.

Riktigt lika stora siffror blev det inte för Växjö när smålänningarna inledde det nya året. Däremot blev det en vinst, sedan Manuel Engel slagit till med ett hattrick i rivalmötet med Jönköping. 7-5 hemma i Fortnox Arena innebar Växjös tredje seger på de fyra senaste matcherna och laget skuggar Linköping i tabelltoppen.

När duon på söndagen ställs mot varandra är det med östgötarna i ett knappt förarsäte. Båda lagen står på 36 poäng vardera, men där Linköping har fjärdeplatsen i egenskap av målskillnad. Den tabellpositioneringen hoppas Växjö och den glödhete Engel ändra på.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Linköping-Växjö via SSL Play.