Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIN
Borta
Växjö
VÄX

Ahlroth tvåmålsskytt - Växjö segrade i Sporthallen

7 januari 2018 17:00
SSL Herr

Växjö landade på söndagen en riktigt tung trepoängare. Med dubbla fullträffar klev Karljohan Ahlroth fram mot Linköping när smålänningarna vann på bortamark.


Linköping - Växjö 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)

Mål Linköping: Matej Jendrisak, Gustav Fritzell

Mål Växjö: Karljohan Ahlroth 2, André Andersson, Victor Hansson

Mötet mellan Linköping och Växjö var redan på förhand något av en tungviktskamp. De båda topplagen hade visat upp en god form inför söndagens test i Sporthallen, där publiken fick se en tät tillställning. Med den första perioden ganska exakt minuter långt gången föll ändå ledningsmålet och det var Växjös Karljohan Ahlroth som stod för det.

Victor Hansson skickade en stund senare in även 0-2 i Linköpingsnätet och den målmässiga marginalen skulle visa sig bli viktig för Växjö. Med mittperioden bara 54 sekunder gammal ökade även André Andersson på gästernas övertag och Linköping var plötsligt tre bollar efter. En reducering från Matej Jendrisak skapade ändå nerv inför tredje, där östgötarna samlade sig för en forcering.

Men istället för jakt på utjämning klev Ahlroth fram som tvåmålsskytt. 20-åringen avgjorde även där matchen, som Växjö vann med 2-4 sedan Gustav Fritzell snyggat till siffrorna för Linköping. Bortatrean lyfte Växjö förbi östgötarna i tabellen och upp på en färsk fjärdeplats.