Fredag
09 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
02 Apr 1 match
Onsdag
04 Apr 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Måndag
09 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Hemma
Linköping
LIN
Borta
Växjö
VÄX

Ahlroth tvåmålsskytt - Växjö segrade i Sporthallen

7 januari 2018 17:00
SSL Herr

Växjö landade på söndagen en riktigt tung trepoängare. Med dubbla fullträffar klev Karljohan Ahlroth fram mot Linköping när smålänningarna vann på bortamark.


Linköping - Växjö 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)

Mål Linköping: Matej Jendrisak, Gustav Fritzell

Mål Växjö: Karljohan Ahlroth 2, André Andersson, Victor Hansson

Mötet mellan Linköping och Växjö var redan på förhand något av en tungviktskamp. De båda topplagen hade visat upp en god form inför söndagens test i Sporthallen, där publiken fick se en tät tillställning. Med den första perioden ganska exakt minuter långt gången föll ändå ledningsmålet och det var Växjös Karljohan Ahlroth som stod för det.

Victor Hansson skickade en stund senare in även 0-2 i Linköpingsnätet och den målmässiga marginalen skulle visa sig bli viktig för Växjö. Med mittperioden bara 54 sekunder gammal ökade även André Andersson på gästernas övertag och Linköping var plötsligt tre bollar efter. En reducering från Matej Jendrisak skapade ändå nerv inför tredje, där östgötarna samlade sig för en forcering.

Men istället för jakt på utjämning klev Ahlroth fram som tvåmålsskytt. 20-åringen avgjorde även där matchen, som Växjö vann med 2-4 sedan Gustav Fritzell snyggat till siffrorna för Linköping. Bortatrean lyfte Växjö förbi östgötarna i tabellen och upp på en färsk fjärdeplats.