Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Höllviken
HIBF

Höllviken hängde i – men till slut var Linköping för starka

13 december 2017 21:01
SSL Herr

Linköping var det klart bättre laget, med framför allt en andraperiod som stack ut. Men Höllviken gav sig aldrig, såg till att siffrorna aldrig blev stora och gjorde matchen spännande ända in i slutet.


Linköping-Höllviken 9-6 (1 - 2, 4 - 1, 4 - 3)

Mål Linköping: Matej Jendrisak 2, Jesper Alm, Gustav Fritzell, Oskar Seth, Oskar Hovlund, Martin Karlsson, Felix Lanver 2,

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell 2, Simon Larsson, Jacob Gullberg 2, Daniel Persson,

Redan från start såg vi ett Linköping som gick ut och tog tag i matchen, hemmalaget lånade väldigt sparsamt ut bollen till Höllviken. Trots ett kraftigt spelövertag för Linköping var det Höllviken som efter drygt åtta minuter gjorde matchens första mål när Pontus Karlsson Martell slog till. Genom att krypa hem och lägga sig i försvarsläge kunde Höllviken resultatmässigt hålla matchen jämn och i första pausvilan gick bortalaget till och med ut med en 2-1-ledning. Efter först Linköpingskvittering på straff där Matej Jendrisak snyggt lurade Robin Johansson i Höllvikens mål kunde Simon Larsson i slutet av perioden från nära håll slå in ledningsmålet för Höllviken.

Men där tog det roliga i alla fall tillfälligt slut för bortalaget. Linköpings spelövertag gav utdelning i inledningen av andra perioden när östgötarna gjorde tre mål under periodens första åtta minuter, vände och gick upp till 4-2. 3-2-målet var extra vackert där Gustav Fritzell sprätte upp bollen i krysset från nära håll. En dominant mittenperiod från Linköpings sida resulterade i ledning 5-2 inför tredje.

Höllviken hängde dock i och lät inte matchen rinna iväg trots det spelmässiga underläget. Långt in i tredje perioden stod det 5-4 på tavlan och Höllviken var i hög grad med i matchen, men två raka Linköpingsmål inom loppet av två minuter innebar spiken i kistan och om det nu inte var de målen som var spiken så avgjorde Felix Lanver, som också satte 7-4, definitivt med sitt 8-5 med tre minuter kvar.