Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Idag 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIN
Borta
Jönköping
JIK

Linköping tog bekväm hemmaseger mot Jönköping

5 december 2017 21:45
SSL Herr

Det blev till slut en komfortabel seger för Linköping hemma mot Jönköping. Bortalaget var dock inte på något sätt ofarligt, även om det över 60 minuter var en viss klasskillnad.


Linköping-Jönköping 8-2

Mål Linköping: Martin Hovlund, Matej Jendrisak 2, Felix Lanver, Gustav Fritzell, Oskar Seth, Martin Karlsson, Eric Björk.

Mål Jönköping: Emil Nilsen, Gustav Johansson.

Linköping fick en drömstart i matchen när Martin Hovlund redan efter 29 sekunder gav hemmalaget ledningen när han drog till på någon form av halvvolley och skickade bollen i nät. Under minuterna som följde efter öppningsmålet kändes det som att Linköping skulle springa iväg med segern ganska lätt, men det dröjde 16 minuter in i första perioden innan andra målet kom för hemmalaget. Då var det LIBK:s tjeckiska stjärna Matej Jendrisak som efter en stundtals dominant period skickade in 2-0.

Nykomlingarna från Jönköping var dock inte ofarliga och lyckades länge klamra sig kvar i matchen. Innan första perioden var över hade bortalaget reducerat till 1-2.

Linköping kom dock ut i andra perioden på ett liknande sätt som i första. Knappa fem minuter in i den andra akten hade Linköping åter kopplat ett grepp genom två mål inom loppet av tre minuter. 4-1-målet kom genom Gustav Fritzell och var en riktig delikatess. Martin Hovlund hittade Fritzell med en genomskärare som gav Linköpings forward öppet mål. Det var Fritzells kedja med Jendrisak och Fredrik Nyholm som allt som oftast dominerade Jönköping. Martin Hovlund, som alltså öppnade målskyttet och stod för den fina passningen, gjorde också han en stark insats.

Fram till 10:22 in i tredje perioden höll Jönköping resultatmässigt jämna steg med hemmalaget, men när Oskar Seth satte 5-2 med tio minuter kvar gick luften ur Jönköping och Linköping kunde sätta ytterligare tre bollar, varav en i öppen kasse. Det ska dock sägas att Jönköping fick till en del press mot Linköpings mål i slutminuterna, utan utdelning.