LIBK

Stark mittperiod bäddade för Linköpingseger

18 november 2017 17:25
SSL Herr

Linköping plockade samtliga tre pinnar i mittenmötet med Örebro på lördagseftermiddagen. Detta efter en stark mittenakt där man inom loppet av två minuter gick upp i en fyramålsledning som blev för stor för hemmalaget att ta ifatt.

Örebro - Linköping 3-6 (0-1,1-4,2-1)

Mål Örebro: Rasmus Rudolfsson, Hannes Karlsson, Simon Palmén

Mål Linköping: Oskar Hovlund, Petter Alm, Matej Jendrisak 2, Oskar Seth, Adam Zetterström

Det blev tre tunga poäng för Linköping när man gästade Närke och Örebro på lördagseftermiddagen. Efter en relativt jämn och målsnål förstaakt, där gästerna gjorde periodens enda mål genom Oskar Hovlund, blev det något av en målexplosion i Idrottshuset i den andra. I mitten av perioden gick Linköping inom loppet av två minuter upp till 4-0 - och trots en reducering från Rasmus Rudolfsson, fick bortalaget det sista ordet. Med en sekund kvar smällde Adam Zetterström in 5-1 och Linköping gick in i pausvilan med en fyramålsledning.

Östgötarna fortsatte på den inslagna vägen och Matej Jendrisak såg till att bli tvåmålsskytt när han tryckte in 6-1 halvvägs in i den tredje. Örebro kunde reducera både en och två gånger, men närmare än så kom inte närkingarna som åkte på sin tredje raka förlust.