STO

Storvreta drog det längsta strået

15 november 2017 20:42
SSL Herr

Det var en jämn batalj i Linköpings Sporthall när östgötarna tog emot Storvreta. Linköping tog ledningen i matchen men efter att gästerna krigat sig tillbaka krävdes det till slut förlängning där Storvreta drog det längsta strået.

Linköping-Storvreta 5-6 e. förl. (2-0,1-3,2-2,0-1)

Mål Linköping: Gustav Fritzell 2, Oskar Seth, Andreas Nordh, Oskar Hovlund

Mål Storvreta: Henrik Stenberg 2, Michael Jansson, Niklas Winroth, Jesper Berggren, Tobias Gustafsson

Hemmalaget kom ut som det starkaste laget och hade efter den första perioden skaffat sig ett 2-0-överläge. Men när den andra perioden drog igång var det ombytta roller. Efter bara nio minuter in i mittenakten hade Michael Jansson, Niklas Winroth och Henrik Stenberg sett till att gästerna vänt på matchen. Gustav Fritzell kunde sedan kvittera i powerplay för hemmalaget, vilket innebar att det stod 3-3 på tavlan inför den sista perioden.

Det jämna spelet som vi fick se i mittenakten fortsatte sedan i den tredje perioden. Gästerna tog ledningen men Oskar Hovlund kunde kvittera för östgötarna. När samma Hovlund sedan drog på sig en utvisning tog Storvreta tillbaka ledningen genom Tobias Gustafsson. Men Linköping och Gustav Fritzell gav inte upp, med två minuter kvar kvitterade Fritzell för andra gången denna kväll. Matchen gick till förlängning och den åtråvärda extrapoängen gick till gästerna efter att Henrik Stenberg satte sitt andra mål för kvällen 02.18 in i förlängningen.