Linköping och Leo nollade DIF

27 februari 2022 21:46

Linköping inte bara bortaslog utan nollade också Djurgården i dagens match. Tre nya poäng in på kontot och vinsten tar Linköping upp till tredjeplats i tabellen. Slutresultatet skrevs till 0-6 (0-1, 0-2, 0-3) vilket innebar att målvakten Leo Torell Hagström fixade sin första SSL-nolla i karriären samtidigt som DIF får lämna SSL.

Chansmässigt jämn första period

Linköping fick en sen utdelning av första perioden när Ola Hyltén spräckte målnollan och också gjorde periodens enda mål. Linköping ägde mycket boll i första perioden men DIF kom till många omställningslägen där Linköpings målvakt Leo Torell Hagström fick sträcka ut.

Mer och mer Linköping i andra

Mittperioden var inte helt olik den första även om DIF hade färre klara målchanser i andra och Linköpings spelövertag blev mer och mer markant ju längre matchen gick. Två mål gjorde Linköping i perioden genom Simon Palmén och Martin Karlsson. Ledning 3-0 för Linköping inför tredje perioden.

DIF möra i tredje och Leos målnolla viktigast

I tredje perioden växlade Linköping upp ytterligare samtidigt som hemmaspelarna inte orkade stå upp lika bra som i period 1 och 2. Oskar Seth fixade 4-0 i inledningen av perioden och det kändes som det målet punkterade matchen. William Almlöf och Simon Palmén hann där efter med varsitt mål men Torell Hagströms intakta nolla kändes som viktigast denna eftermiddag.