Vinst med 4-1 för Linköping mot Kalmarsund i rond 1

3 augusti 2018 22:07
SSL herr

Linköpings SSL-herrar vann i kväll första träningsmatchen för säsongen sedan duon Max Wahlgren och Oskar Seth stått för två mål var. Kalmarsund som är nykomlingar i Superligan stretade mot länge men Linköping kunde efter drygt halva matchen ta över matchbilden och vinsten blev till slut klara 4-1 (0-0, 3-1, 1-0) inför ca. 350 åskådare.

-Vår femma har haft en tuff vecka på träningarna där det inte stämt alls bra. Därför var det lite ironiskt att det var vi som fick in bollarna i kväll, sa Oskar Seth som låg bakom samtliga fyra Linköpingsmål (två mål och två assist).

Formationen med backarna Anton Karlsson tillsammans med nyförvärvet från Dalen - Marcus Berglund var täta samtidigt som Seth tillsammans med Pixboförvärvet Max Wahlgren (två mål i kväll) och centern Yousif Touma fick bra träff.

-Jag har knappt spelat forward sedan förra årets träningsmatcher mot Kalmarsund så jag har haft lite tufft att hitta tillbaka forwardskänslan efter att ha spelat center hela förra säsongen, därför var det extra skönt att vi fick det att fungera i matchen, fortsatte Seth.

Kalmarsund stod upp bra i första perioden som slutade mållös. Gästerna tog även ledningen tidigt i andra perioden men efter det målet växlade Linköping upp och Kalmarsund hade sedan väldigt svårt att få tryck mot Linköpingsburen där dessutom målvakten Jonas Gustavsson var mycket bra.

Det var många bra insatser där nya backarna Ondrej Nemecek och Marcus Berglund var sevärda och ser ut att gå mot högintressanta säonger i SSL.

Returmatch mellan lagen väntar redan i morgon lördag 13:00 i Linköping Sporthall. Då kommer Linköping växla in några nya spelare jämfört med i kväll.