Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Torsdag
28 Jan 1 match

Falun nytt träningsmotstånd - Asta kommenterar

1 september 2020 10:48

I förra veckan beslutades det att de två första SSL omgångarna flyttas fram och då blev det en lucka i kalendern. Men Linköping och Johan Astbrant fyllde snabbt detta hål med tuffaste tänkbara motstånd då Falun kommer till Sporthallen den 26 september. Vi kollade läget med Astbrant.


De första omgångarna ställs in men nu får ni i stället toppmotstånd i form av Falun strax innan seriestarten.

-Det blev klart precis med Falun och det blir en kul match som nu hamnar under den helgen vi egentligen skulle dra i gång serien. Det är bara positivt och vi får tacka Falun att de vill komma hit och vi ser fram mot en jättenyttig match som samtidigt blir en grym webmatch för publiken inför SSL-premiären, säger Linköpingstränaren Astbrant.

Kommande helg (lördag i Sporthallen) blir det match mot SSL-nykomlingen Fagerhult/Habo – vad har du för förväntningar på denna match?

-Det blir spännande att få möta Fagerhult och jag har bara sett dem live ett fåtal gånger och det var dessutom ett tag sedan så jag gissar att det hänt en hel del med Fagerhult sen dess. Det blir svårbedömt då vi dessutom har många spelare borta. Det är landslagshelg och om jag räknat rätt så är det hela åtta av våra spelare som inte kan spela i helgen. Men det blir samtidigt en chans för de spelare som så här långt fått lite mindre speltid att visa vad de går för.

Lite mer än en månad till SSL-premiären – var står Linköping just nu?

-Det är en bra känsla i laget och framförallt känner vi tränare att gruppen tagit sig an de linjer och den spelidé vi satt upp på ett mycket bra sätt. Det vi nu måste få till är att hitta vägar att vinna matcher för det är ju det allt handlar om på elitnivå. Vi möter Fagerhult nu i helgen och sedan har vi de tre tippade topplagen Storvreta, Mullsjö och Falun kvar att möta och då gäller det att vi inte viker ned oss.

VM i Finland ställs med största sannolikhet in – vad betyder det för er och säsongen som helhet?

-Någonstans har man väl under en längre tid ställt in sig på att det troligtvis inte blir ett VM. Frågan är ju i stället var VM då hamnar i tid eller om det ens kommer att spelas något VM? Men för vår del är det inga konstigheter om VM inte spelas. Blir VM inställt så hamnar de två framflyttade omgångarna där och då kommer det inte märkas speciellt mycket mer än en normal säsong bara att det blir färre omgångar än vanligt. Men då hoppas jag också att förbundet tittar på hur vi kan spela fler matcher under säsongen. Tittar man på Finland, Schweiz och Tjeckien har de lagt till cupspel för att få fler matcher och det kan vara ett alternativ. Min känsla nu är att innebandyn blivit mer en träningssport än en tävlingssport. Försäsongen är jättelång och sedan är matcherna för få enligt mig och det är ju för matchernas skull vi lägger ned all denna tid. Sen är det ju också balansen under säsongen som blir skev. Teoretiskt kan det bli 15 slutspelsmatcher på några få veckor på våren samtidigt som vi sprider ut 26 omgångar under resterande del av säsongen i en lång serielunk. Jag förstår att det inte är lätt att lösa speciellt under denna säsong men jag tycker man bör se över upplägget för vår sport.

Så här träningsspelar Linköping inför SSL premiären borta mot Mullsjö 3/10:

  • Lör 5/9 Fagerhult/Habo – Linköpings Sporthall
  • Lör 12/9 Storvreta – IFU Arena
  • Fre 18/9 Mullsjö – Linköpings Sporthall
  • Lör 26/9 Falun – Linköpings Sporthall

Inför helgen så är trion Filip Samuelsson, Andreas Blom och Oskar Seth med Guldsteget (svenska talanger precis utanför det svenska landslaget) i Malmö för möte med Danmark. Josef Rypar och Nicola Bischofberger är på landslagsuppdrag med Tjeckien respektive Schweiz. Oskar Hovlund skulle egentligen varit på det svenska VM-lägret men fokuserar fortsatt på rehab träning efter skada.