Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför dagens bortamöte med Växjö kl 15:00

21 oktober 2023 10:49

Linköping är obesegrade i tre raka hemmamatcher inför eftermiddagens möte med ett lite svårbedömt Växjö i Fortnox Arena. Ny Linköpingsvinst idag och man är verkligen med i den absoluta toppen av SSL-tabellen.


Linköping har gått bra på slutet och i veckans cupmatch blev det till slut oavgjort 5-5 mot Kalmarsund. Innan dess har det blivit två vinster i Sporthallen mot Hagunda och Karlstad. Det är tätt med matcherna just nu och hur tänker Linköpingsledningen runt detta faktum?

-Just nu blir det en mix av återhämtnings- och förberedelsepass mellan matcherna, säger Linköpings tränaren David Gillek om upplägget just nu.

Läget i laget:

I cupmatchen i veckan mot Kalmarsund vilade Oskar Hovlund men förhoppningsvis finns stjärnbacken med i dagens fight. Jesper Alm har saknats under en period men är nu tillbaka i truppen. På målvaktssidan har Andreas Blom hoppat in som back-up till Leo Torell HagströmDavid Henningsson varit sjuk de två senaste matcherna men även här finns David nu tillbaka.

Förra säsongens möten:

Linköping har ett övertag med 16-13 när man tittar på inbördes möten under SSL-åren. Förra säsongen var det två väldigt jämna matcher mellan lagen där Linköping lyckades kvittera båda gångerna i tredje perioderna men där Växjö sedan lyckades vinna båda matcherna i förlängningen. Trendbrott önskas med andra ord i dag!

Motståndarna Växjö

Växjö har likt Linköping och Kalmarsund spelat SM-final och dessutom fixat ett cupguld men därefter har inte riktigt smålänningarna lyckats ta sista steget för att kontinuerligt fightats med Falun och Storvreta om guldet. Inför denna säsong tippades allmänt Vipers att komma topp-4 men säsongsinledningen är lite svårtolkad. Växjö ligger förvisso femma i tabellen men förlusten i senaste omgången av SSL mot bottenlaget Hagunda ställer en del frågor samtidigt så vann Växjö med 10-0 (!) mot Helsingborg i cupen i veckan.

Tre punkter inför matchen:

  • Palmén – Möjligen var poängmaskinen Simon Palmén aningen trögstartad denna SSL-säsong men nu är det istället full gas som gäller. Åtta poäng på de tre senaste matcherna från en spelsugen Simon.

  • Målsviten – Oskar Seth har gjort mål i samtliga Linköpings SSL-matcher denna säsong. Nio mål i SSL och dessutom två mål i cupmatchen mot Kalmarsund senast är starka kort från Seth

  • EFT – VM-silvermedaljörerna Josef Rypar och Matej Jendrisak siktar givetvis mot VM i Malmö nästa år. Men första ska de spela Euro Floorball Tour i VM-staden om ett par veckor där truppen presenterades i veckan.

Växjö vs Linköping idag kl 15:00 i Fortnox Arena

Ni ser matchen på Corren.se eller på SportExpressen