Förlust borta mot högeffektivt Växjö

20 januari 2019 21:33

Linköping åkte på en storförlust borta mot Växjö. I dagens match var Linköping visserligen med i matchen till mitt i andra perioden då det stod 4-3 till Växjö. Men efter det tog Växjö över och till slut stod det överlägsna 11-4 (4-1, 4-3, 3-0) på resultattavlan i Fortnox Arena.

Linköping öppnade dagens bortamatch klart bäst. Bra självförtroende och stort bollinnehav men gästerna skapade samtidigt få riktigt klara målchanser. I stället var det Växjö som spräckte målnollan mitt i perioden och efter det rasslade målen in i snabb takt. 1-0 blev 4-0 på endast 3,5 minuter och detta var några minuter då allt gick mot Linköping. Så precis som senast hemma mot Helsingborg var det en rejäl uppförsbacke och 0-4.

En vändning i antågande?

Men Linköping fick stopp på målflödet och Oskar Hovlund avslutade perioden med att göra 1-4 vilket gav hopp inför fortsättningen.

Zäta och Max höjde tempen

Linköping fick än mer syretillförsel när Adam Zetterström reducerade till 2-4 direkt i mittperioden och när Max Wahlgren dessutom sköt 3-4 efter knappt sju minuter var hemmalaget aningen pressat. Men Linköping lyckades inte bygga vidare på detta utan istället kom två blixtsnabba Växjömål när Linköping slappnade av en aning. Martin Karlsson utnyttjade hemmaslarv väl och gjorde 4-6 och hoppet tändes på nytt.

Växjömålen kom alltid i skov

Men denna kväll var inte Linköpings. Växjömålen kom inte i singularis utan oftast kom det två eller fler mål direkt på varandra. Växjö ryckte således ifrån till 8-4 efter 14 minuter i andra och när Simon Palmén inte lyckades överlista Växjömålvakten på straff kändes det rejält tungt.

Resultatlös jakt i tredje

Visst försökte Linköping skapa kontakt i tredje perioden men i stället kunde hemmalaget rinna ifrån ytterligare till slutresultatet 11-4 som är svårt att snacka bort. Växjö hade en bra dag på jobbet medan Linköping får slicka såren och ta nya tag.

Nya tag mot JIK hemma på onsdag

Som tur är finns chansen redan på onsdag när Jönköping kommer till Linköpings Sporthall. Matchstart 19:00 och då hoppas vi Linköping hittar tillbaka till det vägvinnande spel man visat upp tidigare denna säsong!