Linköping föll på nytt med 10-5 mot Falun

11 december 2019 21:15

Linköping blev inte första lag att ta poäng av Falun i Guide Arena. Efter en mittperiod där Falun gjorde sex mål kunde inte Linköping svara trots en bra avslutningsperiod. Slutresultatet blev 10-5 (2-0, 6-2, 2-3).

Linköping hade faktiskt ett litet hopp när Olle Abrahamsson med sitt andra mål för kvällen gjorde 8-5 när åtta minuter återstod. Men när Linköping tog ut Laakso i målet för att satsa allt framåt kunde Falun punktera matchen med två mål i tom bur.

Jämn första period

Period 1 var jämn spel och chansmässigt men det var Falun som visade bäst kyla och 2-0 ledningen kändes lite tung med tanke på att Linköping gjorde en bra första period.

Olyckliga minuter i andra

Det stora problemet kom i andra perioden. Falun gjorde nämligen två snabba mål och med 4-0 kändes det jobbigt värre. Felix Lanver och Emil Lögdberg reducerade visserligen men Faluns offensiv fortsatte och hemmalaget utnyttjande Linköpings misstag i princip 100 procentigt vilket gav hela 8-2 efter 40 minuter.