Styrkebesked när Linköping slog Storvreta

5 mars 2023 00:07

Kvällens match mot Storvreta var länge ett ställningskrig. Men Linköping exploderade i tredje perioden och med tre mål på lite mer än minuten punkterade Linköping matchen som slutade 7-4 (0-0, 2-2, 5-2) och segern var givetvis ett extra skönt besked inför det stundande slutspelet.

Det var dels en kamp på läktaren mellan fantastiska hemmaklacken ”The Black Shield” och tillresta Storvretaklacken men även på planen där matchen länge var tillknäppt och målsnål och där lagen följdes åt målmässigt. Men Linköpingsspelarna visade stort tålamod matchen igenom och när chansen kom i tredje perioden var man skoningslösa i omställningsspelet mot ett överrumplat Storvreta som inte hittade något stopp.

Noll mål men fördel Linköping i första

Första perioden var mållös och relativt få klara målchanser dök upp. Men det var ändå Linköping som ägde bollen mest i perioden och Storvreta lyckades få lite tryck först i slutminuterna av perioden.

Lagspel vs individuella prestationer i andra

Andra perioden började bra för Linköping. 1-0 gjorde Lukas Eldholm sedan han vänt runt framför Storvretamålet och 2-0 gjorde Erik Oweling efter en fin prestation där backen på egen hand klev in framför mål och otagbart nöp dit bollen i krysset. Storvreta svarade dock med två mål helt tack vare individuella prestationer för spelet ägde fortsatt Linköping till största delen. 2-2 inför tredje.

En minut och tre hemmamål avgjorde

Kevin Söderling som utsågs till bäste hemmaspelare höll sig framme framför Storvretamålet och satte 3-2 när drygt sex minuter spelats av slutperioden. Storvreta flyttade fram positionerna och lyckades återigen kvittera. Men efter målet kom målexplosionen som alla hoppats på. 14:49 gav Martin Karlsson Linköping ledningen, 15.33 var det Matej Jendrisak som gjorde 5-3 innan Oskar Hovlund vackert satte 6-3 på en klockren omställning när det stod 15:57 på matchuret. Tre hemmamål på en minut och åtta sekunder…

Fille satte sista spiken i Vretakistan

Efter det målet kom gästernas time-out och man lyckades också få in 6-4 i 6 mot 5. Men Linköping var heta och Kevin Söderling punkterade matchen med 7-4 i tom målbur. Matchen avslutades med lite gruff bakom Linköpingsmålet med två utdelade matchstraff men det var inget som alls grumlade Linköpings sköna seger.

Viktig seger inför slutspelet

Vinsten var givetvis extra skön när den kom mot ett topplag som Storvreta som endast förlorat två bortamatcher under säsongen och att dessutom Linköping fick bra utdelning i det offensiva spelet i kombination med att man stängde ned Storvreta under i princip hela matchen. Nu återstår endast matchen mot AIK borta i sista omgången innan ett härligt slutspel tar vid!