Lördag
02 Dec 1 match
Onsdag
06 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Marre har nått mäktiga 500 SSL-poäng

28 november 2023 13:09

Att Martin ”Marre” Karlsson är synonymt med Linköping Innebandys SSL-framgångar råder ingen tvekan om. I helgen blev han den 20:e spelaren genom tiderna som nådde 500 poäng i SSL:s grundserie vilket understryker hans betydelse än mer.


Martin Karlsson har funnits med i Linköping sen tidernas begynnelse (nästan) och han var med och tog upp laget till Svenska Superligan säsongen 09/10 och har sedan dess spelat samtliga 14 säsonger för sitt Linköping i högsta ligan. I fredags spelade han sin 354:e grundseriematch och nådde då 500 poäng när han gjorde 6-1 målet i vinsten mot Nykvarn. Utöver dessa 500 poäng så kan vi räkna in 53 poäng under slutspelen med klubben.

Grattis – en milstolpe som jag ändå tänker att du hade lite koll på att du var nära?

-Tackar – nja jag visste att jag låg på höga 400 poäng men inte att det var exakt nu det var dags. Men det var kul att nå 500 poäng.

Finns det någon av dessa 500 poäng du minns eller värdesätter lite högre än övriga 499?

-Det första jag tänker på är 4-3 målet jag gjorde i SM-finalen mot Storvreta på Tele 2 Arena. Nu förlorade vi den finalen men att där och då få springa fram mot den stora tillresta Linköpingsklacken och fira var väldigt mäktigt och något man inte glömmer att man varit med om

Många fina innebandynamn finns med på topp-20 listan över spelare som nått 500 poäng genom åren – en av dem är ju din tränare David Gillek som just nu står på 513 pinnar (och en come-back känns inte helt nära utom kanske i Korpen då). Tänker du att du ska gå om honom?

-Ja nu ligger lite i hans händer om jag ska kunna gå om eller inte. Han kanske inte tar ut mig mer utan placerar mig på läktaren framöver så jag inte ska gå om honom. Men får jag spela vore det riktigt stort att passera Gillek!

Finns det några andra statistikmål du är nära och vill uppnå innan stickan läggs upp på hyllan?

-Nej, egentligen inte. Det enda jag vill är att ta ett SM-guld med Linköping och allt annat känns faktiskt mindre viktigt för min del.

Poängproduktionen i SSL:s grundserie har varit förhållandevis jämn och oftast legat runt 40 poäng per säsong (rekordet är 52 poäng från säsongen 12/13) medan utvisningsminuterna har dalat jämfört med i början på SSL-karriären. Hur skulle du själv se på din utveckling som spelare under åren i SSL?

-Det är ingen hemlighet att jag var mer ego, tjurig och förbannad i början av karriären men det hör väl ungdomen till. Jag har alltid varit en lagspelare men helt klart är det så att man nu växt upp och bara vill se laget ta vinster och inte tittar så mycket på hur man ligger till i poängligan. Sen är det ju också så att jag nu har mycket mindre tid att enbart tänka på innebandyn dygnet runt vilket jag gjorde förr, nu är det ju så mycket annat som händer utöver innebandyn vilket ger en bättre balans.

Hur ser du annars på din egen säsong som just nu pågår (den 14:e i ordningen) – är du nöjd så här långt?

-Den är väl godkänd. Prestationen är lite som lagets insats så här långt där vi haft en hög lägsta nivå men kanske gjort ett par sämre matcher och några mer eller mindre perfekta matcher. Tittar man i vår poängliga så ser man att väldigt många ligger nära varandra vilket visar att vi just nu har tre starka formationer vilket kommer bli extra viktigt under en lång säsong.

Och vad säger du om lagets prestation där ni just nu ligger femma med klart häng på täten efter tio omgångar - vad kan vi förvänta oss under säsongen 23/24 av Linköping anser och tror du?

-Jag tycker det ser stabilt ut även om det är för tidigt att säga något efter endast tio omgångar. Jag har varit med om både bättre och sämre säsongsinledningar än så här men till slut handlar allt om hur det ser ut när vi närmar oss mars, april månad. Det är då det skall avgöras och formtoppen ska hittas. Sen är det ju givetvis skönt att vi har tagit våra poäng så här långt vilket gör att känslan i laget just nu är bra.

Närmast handlar det om Helsingborg borta kommande helg – vad gäller då?

-Vi måste fortsätta vara ödmjuka inför uppgiften och göra det tråkiga jobbet under 60 minuter för att vinna. Jag tycker vi är bättre på alla positioner än Helsingborg men de har några vassa spelare offensivt och vid minsta underskattningstendenser är de med i matchen. Så det handlar om att vi ska ha rätt inställning för det är en match vi skall vinna.