Förlust mot Dalen i hemmapremiären

29 september 2019 20:19

Nej Linköping rådde inte på Dalen i dagens hemmapremiär i SSL. Förra säsongens kvartsfinalsantagonist från Umeå var vassare och slutsiffrorna blev klara 2-7 (1-1, 0-3, 1-3).

Linköping hade tänkt sig att ta revansch på Dalen efter förra säsongens kvartsfinalserie där norrlänningarna vann. Men tyvärr blev matchbilden väldigt lik flera av kvartsfinalerna där Dalen lyckades krympa ytorna till ett minimium framför eget mål. Linköping fick därmed inte till många klara målchanser framför en tät Måns Parsjö-Tegnér i Dalenburen.

Jämna första tjugo

Första perioden var jämn. Dalen tog ledningen sekunderna efter att Linköping klarat ett boxplay efter tolv minuter. Men två minuter efter 0-1 snurrade Martin Marre Karlsson runt på vänsterkanten och skickade in 1-1 mellan benen på målvakten. Assist från nyförvärvet Oskar Hagberg.

Tung mittperiod

Andra perioden stod länge och vägde med men Dalen var laget som fick utdelning. Först 1-2 och lite senare 1-3 mitt i perioden och viss frustration byggdes upp i hemmalaget över uteblivna mål. I periodens slutskede fick Dalen dessutom ett powerplay (efter protest från Linköpingsbänken) och då kunde Umelaget glida i från till 1-4 inför tredje perioden.

Bra start på tredje

Linköping fick en bra start på tredje. Simon Palmén fick in reduceringen 2-4 efter knappt fyra minuters spel. Efter målet hade Linköping bud på fler mål och för första gången i matchen var Dalen rejält i gungning under en längre period. Där hade Linköping sin chans att ta sig in i matchen men Dalen tog time-out och fick på nytt ordning på defensiven. Och när gästerna dessutom fick in 2-5 mitt i perioden blev det rejält tungt för hemmalaget.

Försök med 6 mot 5 i slutet

Linköpingstränaren Johan Astbrant gjorde ett försök med time-out och plockad målvakt när sex minuter återstod. Men det blev aldrig riktigt darr i Dalenförsvaret och i stället punkterades matchen med två Dalenmål i slutskedet.

Falun hemma på onsdag

Nu blir det inte mycket tid att reflektera över denna förlust. Redan på onsdag kommer IBF Falun till Sporthallen. Och då gäller det för Linköping att tagga till rejält!