Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Hovlund spelar med det svenska landslaget

26 april 2018 11:23
SSL HERR

Linköpingsbacken Oskar Hovlund har stod för ett fantastiskt slutspel och nu är han endast 19 år gammal uttagen till det svenska A-landslaget som ska spela Euro Floorball Tour i Tjeckien som drar i gång i helgen. Nedan följer ett snack med Oskar från när han precis tagits ut i blågult.


Grattis till uttagningen – hur är känslan att som 19-åring få dra på sig landslagströjan?

-Tack, det är jäkligt kul att få chansen och oavsett hur mycket speltid jag får i Tjeckien så är det självklart riktigt stort för mig att Hill (förbundskapten Mikael) har tagit ut mig i truppen.

Är A-landslagsspel något du gått och funderat på?

-Självklart är det en dröm, men i första hand hade jag tankar på att komma med i Guldsteget (ett program som Svenska Innebandyförbundet har för yngre spelare med potential för framtida landslagsspel) så spel i A-landslaget har jag inte haft en tanke på faktiskt.

Linköping fortsätter att producera landslagsbackar – Tobbe Gustafsson (nu i Storvreta) och på senare tid Joel Dagman. Vad är din förklaring?

-För min egen del tror jag det handlar om att jag tillåts spela en offensiv innebandy som back. Det är kanske lättare att uppmärksammas än om man är en defensiv back som gör jobbet mer i det tysta. Men den största förklaringen tror jag är att vi har en fantastisk ledarstab och en tränare som hela tiden ger oss rätt förutsättningar att utvecklas.

Är du nöjd med vad du själv presterat denna säsong?

-På det stora hela är jag nöjd även om jag hade en liten dipp i slutet på grundserien. Men i slutspelet tycker jag att det lossnade både för laget och för mig själv.

Har du hunnit tänka något specifikt på Euro Floorball Tour i Brno?

-Nej inte mer än att det ska bli en fantastisk upplevelse att få åka med landslaget.

Det är ju dessutom VM-år, har du redan nu några tankar på VM i Prag i december.

-Nej,så långt har jag absolut inte tänkt. Jag åker till EFT med målet att ta för mig och förhoppningsvis kunna visa upp vad jag kan. Sen får vi se var det leder någonstans.

Mikael Hill om Oskar Hovlund:

- Oskar hade en bra säsong redan i fjol, där han rundade av med att vara bäst i U19-VM, enligt mig. Förra säsongen spelade han både back och center, men i år har han gått mestadels back och tagit jättestora kliv. Hans erfarenhet från centerspelet gör att han är trygg högt upp i banan. Han kliver med i anfallen ofta och han har delar i sitt spel som påminner mycket om Faluns Emil Johansson.

Så här spelar Sverige under EFT i Tjeckien i helgen:

  • Sverige-Tjeckien, 27 april 19.00
  • Sverige-Finland, 28 april 12.00
  • Sverige-Schweiz, 29 april 12.00