Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Uppsnack med David Gillek inför Visby i kväll 19:00

4 mars 2020 11:42

I kväll kl 19:00 möter Linköping tabelljumbon Visby hemma i Sporthallen. Hemmavinst kan betyda en säkrad slutspelsplats men tappade poäng skulle i stället betyda en nervös avslutning på grundserien. Vi kollade läget med assisterande tränare David Gillek inför kvällens match.


Linköping hade ju en makalös vinstrad (åtta raka) innan det tog stopp mot Växjö i söndags. Så nu gäller det att ladda om för mötet med Visby där tre poäng skulle innebära ett stort steg mot en säkrad slutspelsplats. Vad säger då David Gillek inför matchen?

Hur är läget i laget efter Växjömatchen där ni fick känna på hur det är att förlora efter massor av segrar?

-Känslan efter Växjömatchen var framförallt besvikelse att vi inte gav oss själva chansen och därmed kastade bort möjligheten att vinna. Möjligen var vi lite för nöjda efter många vinstmatcher och agerade lite för avslappnat i stället för att lägga ned det hårda jobb som krävs. Så nu handlar det om att hitta tillbaka till spelet vi hade innan Växjömatchen och börja om på en ny vinstrad.

Ni möter Visby i kväll som fortsatt har en mikroskopisk chans att hänga kvar. Vad tror du om kvällens motstånd – heltaggade eller uppgivna?

-Det här är deras sista livlina och jag utgår från att de kommer att vara jäkligt taggade och kriga tills det är över. Så vi räknar med en tuff och svår match där de har flera individuellt duktiga spelare vi måste se upp med.

Hur vill ni att matchbilden skall se ut i kväll?

-Visby spelar ett man mot man spel som man inte möter så ofta i SSL så det ska bli kul. Men deras spel ställer också kravet på oss att hela tiden agera och inte bli stillastående. Jag räknar med att vi kommer att äga mycket boll men vi måste också göra något bra av att ha stort bollinnehav och skapa chanser och inte bli passiva med boll.

Ni är mitt i en strid om slutspelsplatserna - hur påverkas ni av pressen att ni nu måste plocka en del poäng i de sista omgångarna?

-Vi har allt i våra egna händer och vinner vi i kväll kan vi ju säkra en slutspelsplats om andra resultat går vår väg. Framförallt är det ju så att vi då kan börja tänka mer på ett träningsupplägg med mer detaljer för ett kommande slutspel. Så länge vi inte är klara för slutspelet blir ju varje match i stället oerhört viktig så visst vore det skönt att bli klara redan i kväll.

Hur orolig är du att ni ska missa slutspelet helt?

-Nej, det är jag inte alls orolig för. Jag tror starkt på det här laget och som sagt vi är inte beroende av andra lags resultat. Men samtidigt är det ju så att vi absolut inte kommer kunna jogga oss till ett slutspel utan nu handlar det verkligen om stenhårt jobb.

Läget i laget:

Alla Linköpingsspelare är spelklara inför kvällen vilket betyder samma trupp som mot Växjö senast.

Förra mötet mellan lagen:

I november när lagen möttes för allra första gången i SSL-sammanhang vann Linköping med 8-6 i Visby. Efter en målmässigt jämn förstaperiod (2-2) så gjorde Linköping 5-0 i mittperioden. I början av tredje perioden gjorde Martin Karlsson sitt tredje mål i matchen och ställningen var klara 8-2. Men Visby gav aldrig upp och petade in mål efter mål och när hemmalaget reducerade till 6-8 med fem minuter kvar var det lite nervdaller i Linköping. Men Linköping redde ut det hela och vann matchen rättvist.

Motståndarkollen Visby:

Visby ligger fast förankrade på sistaplatsen i tabellen med tre matcher kvar men laget har faktiskt en liten teoretisk chans att fixa ett nytt kontrakt (åtta poäng upp till Sirius). Men det allra mesta tyder på att klubbens sejour i SSL blev ettårig denna gång och blir det Linköpingsvinst i kväll är Visby klara för allsvenskt spel nästa säsong. Men trots sistaplatsen har Visby inte blivit den slagpåse många tippade inför seriestarten. I offensiven har Bohlin, Viinamäki och Broby varit drivande och mellan stolparna återfinns Mjölbysonen Martin Stolt.

Linköping vs Visby i kväll kl 19:00 - Linköpings Sporthall eller webbsändning på SSL.se eller SSLplay.se