29 Mar 1 match

Knapp förlust inför storpublik i Sporthallen

29 december 2018 17:47

2132 personer hade bänkat sig i Sporthallen och publiken fick se en tät och nervig match med få klara målchanser. Linköping hade mycket väl kunnat vinna denna jämna match men nu blev det uddamålsförlust 3-4 (0-1, 1-1, 1-2) mot ett kämpande Mullsjö.

Linköping hade mest boll och skapade mest chanser. Men likväl var det Mullsjö som tog med sig alla tre poängen från Sporthallen när man lyckades förvalta två powerplay i sista sekunderna.

Period 1 var helt jämn och enda målet gjorde Rikard Eriksson för Mullsjö efter sex minuter. Precis i slutet av perioden räddade Robin Laakso en Mullsjöstraff och att vända detta underläge kändes fullt rimligt för Linköping.

I mittperioden utökade Mullsjö och Baillard lite ologiskt till 0-2. Linköpings landslagscenter Simon Palmén var dock på spelhumör och Palmén hann med både 1-2 och 2-2 i period 2.

Tredje perioden inleddes med en Linköpingsutvisning och precis när det såg ut som hemmalaget fixat det numerära underläget kom 2-3. Adam Zetterström var en av de absolut rappaste Linköpingsspelarna och det var också han som kvitterade till 3-3 när han fick en andra klara målchans på kort tid. Ställningen stod sig länge men på nytt var det ett powerplay som tog Mais till ledningen. 3-4 målet kom precis som 2-3 med någon sekund kvar av boxplay för Linköping, vilket var psykologiskt tungt.

Linköping försökte komma tillbaka igen och framförallt drev Oskar Hovlund på laget bra. Men trots plockad målvakt i slutet stod sig 3-4 matchen ut.

Linköping firar trots förlusten in det nya året på en tredjeplats i tabellen. Nästa match är borta mot Höllviken den 6 januari. Nästa hemmamatch är Lördagen den 12 januari kl 15:00 mot FC Helsingborg.