Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

INFÖR VÄXJÖ HEMMA I KVÄLL Kl 19:00

7 februari 2022 09:58

Linköping möter i kväll Växjö i en av tre hemmamatcher denna vecka och kvällens match är den sista innan publikrestriktionerna försvinner. Mötet är extra viktigt då dessa båda lag vill haka på topplagen Falun och Storvreta. Samtidigt kommer laget som förlorar kvällens drabbning direkt att känna flåset från lagen som jagar på bakom.


Ni kan historien. Linköping låg i serietopp med fin form innan Covid slog till mot truppen vilket resulterade i ett nästan två veckor långt ofrivilligt matchuppehåll. När sedan laget äntligen fick spela match igen i förra veckan så blev det nya problem med två sena Covidfall i truppen och förlust borta mot Falun. Så nu gäller det att snarast hitta tillbaka till vinnarspåret då Linköping snabbt halkat ned till en femteplats i den otroligt jämna tabellen. Men om Linköping förvaltar denna veckas tre hemmamatcher (Växjö, Sirius och Mullsjö) på bästa sätt så har man skaffat sig ett utomordentligt fint utgångsläge inför avslutningen på SSL.

-Vi har inför kvällens match tryck på hur vi ska utnyttja de svagheter Växjö samtidigt som vi måste stå upp i de moment där de är bra, säger Linköpings headcoach David Gillek inför mötet med Vipers i kväll.

Läget i laget:

Som sagt (för) mycket covidstrul senaste veckorna i truppen och mot Falun senast hade Linköping under matchen endast tre backar tillgängliga och Jesper Alm fick gå ned på backen för att få till två backpar. Nu ska det dock se klart bättre och vid en koll i helgen så är alla Covid drabbade spelare nu åter spelklara.

-Ja, just nu är alla spelklara, säger en lite luttrad Gillek om läget i laget på matchdagen.

Ludvig Bäckman Forkner och Andreas Blom saknas dock fortsatt p.g.a. sina knäskador.

Bortakollen Växjö:

Växjö blev cupmästare tidigt på säsongen och firade stort samtidigt som SSL upptakten inte blev fullt lika bra. Men smålänningarna har därefter spelat upp sig rejält och varit ett av de absolut formstarkaste lagen på slutet. Dessutom har tillskotten av VM spelaren Jesper Sankell från Mullsjö och succéförvärvet Adam Nilsson från allsvenska Strängnäs som gjort 14 mål i Viperströjan på sina nio matcher ytterligare spetsat till Växjös vassa offensiv.

Hot topics:

-Straffläge?!? – När lagen möttes i höstas i Fortnox Arena vann Linköping efter straffavgörande med 5-4. Detta sedan Jendrisak och Palmén satt sina straffar. Inte alls omöjligt att det blir lika jämnt och straffar även ikväll.

-Målskyttarna?!? – Mot Falun var det Martin Karlsson som med tre mål gick upp som bäste Linköpingsmålskytt (17 mål totalt). Men Olle Abrahamsson och Oskar Seth brukar svara.

-Tabellhaltandet!!! – Fortsatt ohyggligt jämnt i tabellen även om Falun och Storvreta gjort ett miniryck i toppen. Dock har både Linköping och Växjö bara spelat 16 matcher (minst av alla lag) vilket är hela tre mindre matcher än Storvreta som spelat flest matcher.

Linköping vs Växjö i kväll i Linköpings Sporthall kl 19:00