29 Mar 1 match

Vinst 7-4 mot Fagerhult Habo

6 september 2020 08:47

Linköping vann under lördagen med 7-4 mot SSL-nykomlingen Fagerhult Habo hemma i Sporthallen. Linköping saknade många spelare men lyckades ändå vinna relativt komfortabelt främst tack vare ett vasst powerplayspel.

Med många spelare borta på landslagsuppdrag och några skador (framförallt på backsidan) fick Linköping göra om i de normala formationerna. Till exempel fick stjärncentern Matej Jendrisak kliva ned och spela back i matchen.

Linköping hade 3-0 efter en period och 6-2 efter två perioder och det var ett hemmalag som kontrollerade matchen bra även om Fagerhult inte på något sätt var ofarliga.

Det som stack ut var Linköpings powerplay och boxplayspel. Linköping fick tre chanser i fem mot fyra spel och gjorde mål alla gånger samtidigt som man höll tätt när Fagerhult hade sina chanser med en man mer.

Målskyttar Linköping: Viktor Plam 2, Olle Abrahamsson 2, Martin Karlsson, Eddie Holgersson och Deny Känzig.

Linköping har nu ett stentufft träningsmatchschema framför sig. Stovreta, Mullsjö och Falun är nämligen kvar att möta innan Superligapremiären borta mot Mullsjö.