Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Läger på hemmaplan i stället för Finland för SSL

2 juli 2020 10:56

Inte mycket blir som man tänkt sig just nu. Linköpings SSL herrar skulle åkt på läger till Finland kommande helg för att svetsa ihop laget. Men under rådande omständigheter blev detta avbokat och nu blir det läger i naturskön miljö utanför Linköping istället. Något Linköpingstränaren Johan Astbrant tror blir i princip lika bra.


Linköping Innebandy hade en delegation som reste till Finland i våras för att säkra de bästa lägermöjligheterna för klubbens lag och tanken var att Linköpings SSL-herrar kommande helg skulle rest dit för att svetsa samman laget inför säongen 20/21. Men som mycket annat så sätter Covid-19 stopp och nu får det i stället bli ett läger vid anrika KFUM gården vid sjön Rängen söder om Linköping.

-Självklart är det synd att allt blev inställt på grund av Corona och att vi nu inte kan åka till Finland när vi dessutom har lagt ned ett så gediget förarbete på att hitta bra förutsättningar där. Sen hade ju en liten resa också varit en belöning för killarna som slitit hårt nu i några månader, säger lagets tränare Johan Astbrant.

I stället för båt till vårt östra grannland blir det nu en kort tur ut till KFUM:s lägergård vid sjön Rängen någon mil utanför stan.

-Det kommer bli bra där också och vi får nog ut samma sak även om vi inte reser så långt. Förutsättningar för lagaktiviter är bra och nu när vi har väldigt många nya spelare så blir den här typen av aktiviter för att få ihop gänget väldigt viktiga oavsett var vi befinner oss, fortsätter Astbrant.

Men riktigt alla spelare är ändå inte på plats och även det är Covid-19 relaterat till viss del.

-Schweizarna (Bishofberger och Känzig), Rypar från Tjeckien samt Simon Bergström kommer inte att finnas på plats. Men de nya Onyxkillarna (Jonathan Hallin och Viktor Palm) finns med och även Tom (Carlsson) från Pixbo. Sen är denna typ av läger extra nyttigt för yngre killar som Anton Gröön och Lucas Karlsson, säger Asta om lägret.

Vad blir då fokus under helgen?

-Först och främst handlar det om att bygga ett lag tillsammans. Det räcker inte med att jag, Gillek och övriga ledare har en plan utan alla spelare i laget måste stå bakom och gemensamt hitta vad som är bäst för oss. Så vi kommer jobba med värdegrunder, ledord och en hel del samarbetsövningar under dessa dagar, avslutar Astbrant.

Så håll utkik i våra sociala medier under helgen så kanske ni får se lite actionbilder från lägret!!!